|
|
Forum moderator: Agena, ananda, Nihil |
Форум - Архив на Okultno.info Форум Магия Практики Автотренинг (Практика) |
Автотренинг |
Развива волята,концентрацията на вниманието,интуицията,умението да се виждат причинно-следствените връзки при събитията и да се предусещат резултатите от собствените действия,да разбираш и конкретизираш желанията си.Той заема целия ден,но това му е хубавото,че не ви откъсва от привичните ви занимания.Отнесете се към него като към игра.Трябва при изпълнението му непрекъснато да се самонаблюдавате-себе си и околния свят,без да се оценявате,без да се анализирате и като възприемате всичките си действия за магически.Той достатъчно бързо ще приведе в действие скритите ви сили и възможности,ако го правите често и системно.Също ще ви избави от тревожността и нервозността.
Когато се събудите от сън,още докато лежите,си представете,че сте могъщ магьосник.Мислете,че всичко е във вашата власт.Започнете денят с обичайните си неща,но този път обръщайте внимание на всяка дреболия,следете за всяко свое действие.Въобразете си,че и най-малкото нещо,което вършите,е магия-независимо дали се къпете в банята,дали си намазвате лицето с крем и т.н.Преди да пристъпите към действието,ясно и категорично си речете наум:"Това е моята воля,защото АЗ ТАКА ИСКАМ!"Когато произнесете тези сакрални думи,задължително направете замисленото нещо.Този подход ще ви научи,че чрез волята си можете да промените обкръжаващия ви свят/а и себе си самите/. Всяко събитие,което ще се случи с вас през този ден,възприемете като някакъв особен знак,носещ информация.Не е важно какво е това събитие-дали ще ви звънне по телефона интересуващия ви човек,дали ще плаче дете и т.н.Просто приемете събитието,без да търсите смисъла в него.Задачата ви е само да го фиксирате.Ако забележите нещо ново,задръжте вниманието си върху този предмет или явление и си кажете :"ТОВА Е ЗНАК ЗА МЕН!"Не зацикляйте обаче върху това,подминете го след малко,защото иначе автотренингът ви ще се обезсмисли.Степените вървят така-виждате,фиксирате,прехвърляте вниманието си на нещо друго. Вечерта,преди да легнете,седнете спокойно и 70-80 пъти вдишайте и издишайте дълбоко и коремно.Когато направите последното вдишване,задръжте дъха си,свийте ръцете си в юмруци.,затворете очи.Задръжте въздухът максимално.След това отворете очи,рязко издишайте,разперете ръце встрани,в позиция Х и отпуснете юмруците.Тренингът е завършен.
|
Имало е дни когато цялото това усещане и съзнание ми се е отдавало и наистина точно тогава силата е налице:)
Ето още нещо вдъхновяващо което може да накара човек да бъде Творец на деня и живота си: МАГИЧЕСКОТО ПРИСЪСТВИЕ
От Чанера “АЗ СЪМ” “Присъствието,Вечният ,“АЗ СЪМ” Богоизточникът– Великото централно слънце: “АЗ СЪМ” Дъхът наЛюбовта, пулсът на Светлината, “АЗ СЪМ” Силата вМъдростта и Мощта. “АЗ СЪМ” Виждащият,Всевиждащото око, “АЗ СЪМ” Слънчеватасветлина, Земята и Небето: “АЗ СЪМ” планината,океанът, потокът, “АЗ СЪМ” потрепването наутринния ярък лъч. “АЗ СЪМ” благословиятана ангелите и любовта, “АЗ СЪМ” животът, койтотече в теб, около и над теб: “АЗ СЪМ” Славата, коятовсички някога са имали в мен, “АЗ СЪМ” лъчитеСветлина, които освобождават човечеството. “АЗ СЪМ” Единното сърце,което чува всеки зов, “АЗ СЪМ” “Легионът отсветлина”, който винаги се отзовава: “АЗ СЪМ” любящата силана скиптъра от светлина, “АЗ СЪМ” Владетелятвсеки миг и всеки час. “АЗ СЪМ” сферите и всякатяхна песен, “АЗ СЪМ” Сърцето наТворението, неговият ритъм: “АЗ СЪМ” всички форми,всяка различна от другите, “АЗ СЪМ” Същността,Волята и Пламъкът! “АЗ СЪМ” Себе си, всичкисъщества и теб: “АЗ СЪМ” “Магическото присъствие”, проявеният Божествен Аз!
|
| |||
| |||