Автор: Agena » четвъртък, 2014-07-03, 10:41 AM » Пост # 1
"Могъщество на желанието"-този термин е въведен от американските "неопсихолози".Под него трябва да се разбира съединяване с изучените до този момент способности на концентрираната сила на волята,която може да доведе до изпълнение и на невъзможното.Терминът "могъщество на желанието" страда от неточности.Това,което произтича от съвкупността на подобни сили,представлява не желание,а решителна,непреклонна воля,която благодарение на концентрацията на мисълта,дихателните упражнения,а често-и на одическия поглед,е способна да се превърне в мощ,която покорява всичко.
Да се постигнат всички тези фактори съвкупно,не е лесно,нужно е преди всичко да се упражняваме.В началото желанията,които ще ползваме в упражненията,трябва да са леки,скромни и вие да сте уверени в изпълнението им/тоест,неща,които лесно се случват/.Ако сте се хвърлили на нещо голямо,а силата ви не е достатъчно развита,то първоначалният неуспех може да повлияе и по-нататък в учението ви и да ви кара да се колебаете.Във всеки случай,в началото ще има и неуспехи,не те могат лесно да се преодолеят,ако се отнасят към второстепенните ви неща.Ако обаче изпълните успешно упражненията,то силата ви ще расте,защото няма да се колебаете и ще сте уверени в успеха си.Именно тази сила избавя човек от случайностите и го прави господар на съдбата му извън предопределеностите на кармата.С помощта на тази сила човек може да направи живота си по-приятен.Тази сила прави всеки непогрешим лекар на самия себе си.Тя ни обгражда с обстоятелства,носещи ни щастие.Така ще виждате постепенно,как желанията ви се сбъдват и ставате полезни за себе си и за другите хора.Чрез нея ще можете по-лесно да се борите със страстите и пороците на душата.
И така,за да развиете това качество,вземете две плоскости или две картончета-от едната страна можете да напишете следното:"Аз искам да подтисна лошото настроение.Започвайки от днешния ден,аз искам и ще остана и в нещастието весел.Аз искам веднага да преодолея всяка дисхармония енергично и да не й позволявам да расте.Твърдо съм решен от този момент да съм енергичен."и т.н.В началото се избират само желания с духовен характер,тъй като за материалните желания е нужна по-голяма сила и по-добре развита воля.Ежедневно,в точно определено време,се затваряйте в стая,в която няма да ви безпокоят,която е добре проветрено,а вие сте облечени с удобни дрехи,които не ви стягат.След това легнете на легло или на постелка на пода.Положението ви трябва да е удобно,легнете по гръб,без да свивате ръцете и краката и така,че очите ви спокойно да могат да видят надписа с желанието ви.Затова е добре главата ви да е върху възглавница,за да виждате написаното,което,напр.,можете да прикрепите към облегалката на стол.Важното е да няма никакво напрежение в шийните мускули.Сега се опитайте да отпуснете мускулите на цялото си тяло.Концентрирайте се и насочете вашата сила към изпълнението на написаното желание,не откъсвайте очи от него.Свържете това с дихателно упражнение по такъв начин,че желанието да бъде изречено наум при едно задържане между едно вдишване и издишване.Това дихателно упражнение правим от 6до 8 пъти и постепенно увеличаваме до 15 пъти на сеанс.Ако вече сте тренирали,можете да изпълнявате това упражнение и прави пред масата или стола,където е прикрепен листа с желанието.Дори и прави обаче,мускулите на тялото ви трябва да са отпуснати.Необходимо е листът да е на височината на очите ви,за да не се налага да накланяте главата си надолу.Когато свикнете,листът вече няма да ви е нужен.Желанието ще е изписано в мислите ви и ще правите всичко мислено от началото до края.