|
|
Forum moderator: Agena, ananda, Nihil |
Форум - Архив на Okultno.info Форум Магия Практики МАГИЧЕСКАТА МУЗИКА (ПРАКТИКА) |
МАГИЧЕСКАТА МУЗИКА |
Днес ще ви разкажа за най-хармоничния способ за подмладяване,а също и как да го практикувате.Смятам,ще танете привърженици на този метод и ще се убедите,че той работи отлично.
Иде реч за музиката.Но не за простата музика,а за онази,която дори академичната медицина е признала за лечебна и хармонизираща цялата биосистема. Първи е обяснил,че музиката лекува болести,Питагор.Той утвърждавал,че музиката се подчинява на висшия закон/математиката/ и вследствие на това възстановява в човешкия организъм хармонията. В началото на 20 век известният психоневролог Владимир Бехтерев започнал да изучава влиянието на музиката върху човешкия организъм.Ученият стигнал до извода,че музиката ни избавя от умората и ни зарежда с енеря,положително влияе върху кръвообращението и дишането.Благодарение на изследванията на Бехтерев в средата на 20 век в психотерапията възникнало ново направление-музикотерапия. Това е много мощна техника за лечение на психични дисбаланси,която в случаите,несвързани с психични патологии дава резултат,близък до 100 процента/ако не става дума за аутизъм,епилепсия и др./. За всеки конкретен човек трябва да се подбират индивидуални мелодии,но съществува и универсална музика,която се ползва за отстраняване на негативни психически състояния. Коя музика лекува?На първо място,лекува класическата музика. ЗА ПОВДИГАНЕ НА НАСТРОЕНИЕТО най-добре е да се слуша "Рондо в турски стил" на Моцарт,,"Хабанера" операта "Кармен" на Бизе или Триумфалния марш от "Аида" на Верди. ЗА ДА ЗАБРАВИМ ЗА НЕПРИЯТНОСТИТЕ И ПРОБЛЕМИТЕ-"Аве Мария" на Шуберт. АКО ТРУДНО СЕ СЪБУЖДАТЕ СУТРИН-концертите на Вивалди,серенадите на Шуберт. УСЕЩАНЕ ЗА УТРИННА СВЕЖЕСТ дават "Утро" на Рихард Щраус,Сутрешното разположение на духа на Едвард Григ,"Море" на Клод Дебюси. ПРИ ПРЕУМОРА си струва да се слушат Елвис Пресли и Армстронг. ПРИ НАРУШЕНИЯ В СЪНЯ-пиесите на Чайковски,"Мечти" на Шуман и Тъжен валс на Сибелиус. Религиозната музика,особено в изпълнение на орган,дарява на хората усещане за покой и духовна просветленост,помага да победим или да облекчим болката. Важно е да се подчертае,че тук не става дума за музикални пристрастия/харесва ли ни или не даден стил/,а за терапия-конкретно лечение на даден психосоматичен проблем. КОЯ МУЗИКА ПОДОБРЯВА ВЪНШНОСТТА?Цялата гореизброена/защото уравновесява психосоматиката/ и МОЦАРТ. "Не знам дали е истина,че ангелите в присъствието на Бог свирят само Бах,но съм уверен,че в домашния си кръг те изпълняват само Моцарт."-Карл Барт. МУЗИКАТА НА МОЦАРТ е особена.Невробиологът Гордън Шоу след редица експерименти стигнал до извода,че мзиката на Моцарт мобилизира възможностите на човешкия мозък.Тя облекчава работата му и помага на хората на умствения т труд. Така е,защото произведенията на Моцарт поддържат 30-секундния интервал "силно-тихо",а той точно съответства на на характера на биотоковете на главния мозък на човека. Гениалният австрийски композитор е писал музиката си основно в светли,мажорни тонове и затова тя привлича вниманието на слушателите.Музиката му изглежда толкова светла,че слушайки я,човек се поддава на тази настройка и радва на живота. В КОНТЕКСТА НА ПОДМЛАДЯВАНЕТО ЦЯЛАТА КЛАСИЧЕСКА МУЗИКА НОСИ ОГРОМНА ПОЛЗАыНО СОМАТИЧНО,ОСЕЗАТЕЛНО И ВИДИМО РАБОТИ САМО МУЗИКАТА НА МОЦАРТ. Музиката на Моцарт е уникална по въздействието си.Пуснете си я,когато са ви обидили и тя ще освободи душата ви от обидата/възможно е и чрез сълзи/,слушайте Моцарт,когато сте разтревожени или уплашени-тревогата ще си иде.Ако мжете да съсредоточите,слушайте "Алегро"и решението само ще дойде при вас.Страничен ефект от общуването с великата музика на Моцарт ще е одухотвореното ви лице с ясен поглед и плавна мимика-МНОГО КРАСИВО ЛИЦЕ. НЕКА ДА ПРИСТЪПИМ КЪМ СЛЕДНАТА ПРАКТИКА: 1.Налейте в чаша питейна вода ,отпийте от нея една глътка и я оставете близо до устройството,което ще възпроизвежда музиката. 2.Пуснете музика на Моцарт и дайте на водата да я послуша. 3.Отпийте глътка от заредената вода и обърнете внимание на вкусовите си усещания-ще разберете,че водата е променила вкуса си. 4.Отлейте малко вода в отделен съд,а останалата част от нея отпийте с бавни глътки. 5.С водата от отделния съд намокрете два памучни тампона-с единия потъркайте лицето си,а с другия-едната си ръка. Когато направите горното,проверете резултата: 1.Сравнете ръцете си-външен вид,тактилни усещания от поглаждането на кожата на двете ръце. 2.Полюбувайте се на нежния розов цвят на бузите си. 3.Вслушайте се в стомаха си. ПОЛЗВАЙТЕ ТОЗИ НАЧИН ЗА РАЗКРАСЯВАНЕ ТОЛКОВА ЧЕСТО,КОЛКОТО ВИ СЕ ИСКА И ЩЕ ВИДИТЕ ВЪЛШЕБНАТА МУ СИЛА.
|
Пробвал съм подобни неща. Например свирих (с китара и с бас китара) на една бутилка с вода и после беше станала сладка, все едно мед е слаган вътре. Може би е важно да спомена, че не ползвам стандатрната в днешно време настройка ЛА 440hz. Почти всеки път преди да пия вода и говоря, благодаря и или и шепна "Истина". Така отпивам от Нея.
|
Да,аз също съм правила различни опити,като се започне от ключовете на Мансур за някои желания,които се четата над вода,като се стигне до просто зареждане с музика,която съм пускала.Водата,както и солта са невероятно възприемчви.През следващите дни,ако ми остане време покрай ангажиментите ми,ще напиша нещо за онова,което ни изпълва с жизнена енергия/едно такова действие,колкото обикновено да е е пиенето на вода,особено заредена/ и онова,което я изсмуква.
|
| |||
| |||