• Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: Occult  
Колода Таро

PostАвтор: Balanar » четвъртък, 2016-12-15, 2:40 PM » Пост # 1

Започнах Съвременна магия и първата стъпка е да си закупя Таро.
Проблемът е, че препоръчаните там колоди вече ги няма на пазара, защото книгата е стара: Ритуално Таро на Златата зора и Херметично Таро. Откривам само това, което не се препоръчва: Таро на Алистър Кроули - там се казва, че картите са много добри, но трудни за начинаещи.
Общо взето не знам какво да правя и защо автора държи на определени колоди Таро, които са подходящи за неговото обучение.

PostАвтор: bezimenen_ » четвъртък, 2016-12-15, 11:30 PM » Пост # 2

Чел съм я тая книга ама беше отдавна и не помня дали се препоръчваше определена колода. Заради символиката вероятно се препоръчва определена колода. Тоест уроците в книгата са построени върху символиката на определена колода. Не е беда ако нямаш определена колода. можеш да ползваш всяка само трябва да видиш какви са разликите и да ги отчиташ. В някои колоди някои от големите аркани са с различни номера. Освен това в нета има най- различни колоди като картинки така че можеш и от екрена да ползваш картинката иначе и просто обикновени картончета номерирани от 0 до 21 могат да ти заместят големите ключове ако става въпрос за подредби или размесване. А пък като знаеш сшмволиката на таро и имената и номерата на арканите дори карти не ти трябват можеш да гадаеш в движение като просто използваш представите си. Колодата на Райдър-Уейт е класическа, лично аз препоръчвам нея.

• Page 1 of 1
  • 1
Search:

Статистика

Copyright

Okultno.info не носи отговорност за споделената информация под формата на статии и мнения във форума. Използваме свободно разпространени линкове в интернет за представените видеоклипове и е-книги тук.

За контакти

За да се свържете с нас използвайте формата за контакт или ни пишете на
okultno.info@ mail.bg