|
|
| Forum moderator: Nihil, Occult |
| Форум - Архив на Okultno.info Форум Магия Теория и общи понятия НЛП,за Дуров,хипнозата на животните и други (Теория) |
| НЛП,за Дуров,хипнозата на животните и други |
През 1986 год. японците изкараха на пазара т.нар. "тихи касети",на които бяха записани пожелания за спиране на пушенето и други внушения,въздействащи пряко върху подсъзнанието на човека по метода на невролингвистичното програмиране.Всички записи се правеха в диапазона на инфрачервените честоти,затова и човешкото ухо не можеше да долови нищо,въздействието отиваше право в подсъзнанието на човека,преминавайки през съзнанието.Човекът даже не подозираше,че скрито го програмират.
Друга скандална сензация бе откритието,че по американските телевизии върви техника на кодиране чрез невидимите кадри.Тази технология на промиването на мозъци и управлението на хора се състоеше в това,че по излъчвания видеоклип всеки 25-и кадър/невидим за зрителя/ съдържаше реклама на бира.Естествено,у всички,които бяха гледали тези реклами се прояви голям интерес към рекламираната по този начин бира. В САЩ около 140 организации се занимават с проблемите на психотрониката,разработката на методи и средства за безконтактно дистанционно управление на хората.Само за периода от 1982 до 1985 год. в САЩ за такива проекти е отделена крупната сума от 3,5 милиарда долара. "Зомби" е човек,който е кодиран чрез външно въздействие и безволево му се подчинява.Това се върши неявно и с помощта на хипнозата. Според филипинските учени феноменът "зомби" е сомнамбулическо поведение,което се проявява като подсъзнателна реакция на серия от думи,фрази и др.,които не биха предизвикали такова въздействие върху човека,ако той беше в нормално състояние.Под въздействие на "паролата" такъв човек като робот изпълнява вложената в него програма. Дезомбирането е възможно и зависи ,преди всичко,от волята на самия човек и от волята му да противостои на внушението. МЕТОДЪТ НА ДУРОВ ЗА МИСЛЕНО ВЪЗДЕЙСТВИЕ НАД ЖИВОТНИТЕ Дуров е описал метод за въздействие,използван над дресирано куче от него: "Аз стоя сам очи в очи с кучето.Никой и нищо не ни пречи:пълна изолация от околния свят.Аз гледам в очите Марс,или,по-добре да го кажа,в дълбочината на очите му,по-далече от очите,по-дълбоко от очите.Леко поглаждам с ръце главата му отстрани,отгоре по муцуната и после до плешките на кучето,като едва-едва докосвам козината му.С тези действия карам Марс да полузатвори очи.Кучето си вдига муцуната почти вертикално нагоре,сякаш изпада в транс.Моите поглаждания обират остатъка от волята у кучето и то,в това състояние сякаш се превръща в част от моя вътрешен "Аз".Между моите мисли и подсъзнанието на Мрас вече се е установила връзка или психичен контакт. При това,в своето въображение аз се старая ярко да си представя обекта,който предавам с мислите си,усещането,заповедта:предмет или действие/а не си въобразявам разни думи/.Гледам ,минавайки през очите на кучето,сякаш в неговия мозък и си представям за себе си,например,не думата "Иди!",а двигателното действие,с помощта на което кучето трябва да изпълни мисленото задание.Едновременно с това ясно си въобразявам посоката и самия път,по който кучето трябва да върви и отпечатвам в своя и неговия мозък отличителните признаци на този път в тяхната поредност по предстоящия път на кучето/това може да е пукнатина,петно на пода и др./ и накрая мястото,където стои предмета,за който мислим,като този предмет си го представяме с отличителните черти до последния детайл/цвят,форма,положение сред другите предмети и т.н./.Едва тогава давам мислената заповед,която служи като тласък за мозъка:"Иди!"Дръпвам се настрани,за да освободя път на действие за кучето.Полуприспаното съзнание на кучето,в което се е отпечатала предадената от мен мисъл,образ,картина,двигателно действие,заповедта,карат кучето да ги изпълни безпрекословно,а след това кучето се радва така,сякаш е изпълнило свой естествен импулс."
|
| |||
| |||