|
|
Forum moderator: Nihil, Occult |
Форум - Архив на Okultno.info Форум Магия Теория и общи понятия Смях и непривързаност/небезинтерес |
Смях и непривързаност/небезинтерес |
Това са основни принципи на хаос магията, но не са излагани на дълго и широко.
Ще добавя и малко мои разсъждения. Смехът е много висша емоция. Като се замислим, когато човек плаче - той се смее, докато му текат сълзи. Когато сме в състояние на истински смях ние приемаме света малко по-осъзнато от по-принцип. Филтрите за, които говорих в НЛП са разхлабени - всичките принципи, възгледи, догми и предразсъдъци са намалени почти до минимум. Според хаос теорията подобно състояние на смях може да прогони негативните влияния след някои от практиките ни. Аз лични започнах да практикувам смях, като лежа в къщи и имитирам състоянието. От страни със сигурност изглеждам, като ненормалник, но лека по-лека състоянието навлиза в мен и се чувствам развеселен и по-щастлив дори. Усмивката се задържа на лицето ми доста време след практиката и е подходящо, когато правим практики които изискват чисто съзнание и емоции. Вече успявам да разсмея просто ей така от нищото. Ползите са безброй. Непривързаност/небезинтерес - Отново основна теория в хаос магията. Идеята е, че ако се привържем към даден резултат вероятността да се случи е по-малка, а съшо и разочарованието по-голямо. Това е защото всяко привързване е съпроводено от страх от загубата му или това дали ще се случи. Така вкарваме в подсъзнанието си точно такива мисли, което никак не е добре за целите ни. Както отбелязахме в НЛП, мислите ни пораждат визуалиации и чувства, а подсъзнанието което е основата в магията не прави разлика от истина и илюзията, която е в главите ни. Но не трябва да се стига до другата крайност да не ни пука от нищо - търси се златната среда, където се действа целенасочено, но без излишни емоции и мисли.
|
Въпросът за непривързаността е доста комплициран.Особено при онези,които тепърва започват.Една практика трябва да се проведе със съзнанието за пълна увереност в собствените сили,не трябват никакви съмнения,защото иначе,дори и правилно да направиш нещата,зациклянето върху резултата и привързването към целта може да опропастят всичко.Правиш и пускаш нещата-не е толкова лесно,колкото изглежда
![]() ![]()
|
| |||
| |||