|
|
Forum moderator: Nihil, Occult |
Форум - Архив на Okultno.info Форум Магия Теория и общи понятия Как да се изпълним с радост и щастие (Теория) |
Как да се изпълним с радост и щастие |
Тъй като настроението ми днес е като преди отпуск/е,той ще започне след двадесетина дни/,днес ще се опитам да избягам от сухата теория и да поговорим за друго-как да се изпълним с радост и щастие.Забелязала съм,че всички книги за мотивираща психология и магия говорят за едно и също:за отношението към себе си и към живота.Неприятното е,че не всеки,който е прочел,прилага наученото на практика,а други изобщо не вярват.
Хората не вярват и НЕ РАБОТЯТ ВЪРХУ ПОВИШАВАНЕТО НА СОБСТВЕНАТА СИ САМООЦЕНКА.,която им пречи: 1.Да намерят работата на мечтите си и да се занимават с любимите си дела просто,защото го заслужават/точно като в рекламата на "Лореал":)/.Целта е да се занимаваш с любимата работа,а не заради това,че тя ти носи пари или пък някакъв измислен "престиж". 2.Да се обкръжиш с приятели и близки хора,които ви уважават и обичат,смятат ви за добре изглеждащи,поддържат ви във всичко,а не ви насаждат комплекси и неувереност в себе си. 3.Има и съвсем дребни неща-обличайте се,изглеждайте така,че да ви е комфортно и да изглеждате прекрасно и т.н.Дребни детайли,но съществени,защото те в съвкупност правят щастието. Всичко това е само капка в морето на собствения ни прекрасен свят,който можем да създадем в душите си,повишавайки собствената си самооценка.В това се крие и проблемът на една голяма част от жените в обществото ни. Когато у нас се балансира отношението към себе си,ние непременно ще видим повишаване на качеството на собствения си живот:светът,като отражение,ще ни запознае с нужните хора/и Учители/,ще се окажем в нужното време на нужното място.Затова е необходимо да заселим в главата си съответните мисли/защото мислите са неща :)/.Тези мисли ще формират нашето настояще и бъдеще: 1.Не мислите са материални,а точно онова,над което концентрираме цялото си внимание в живота си:дали това ще бъде изпълнението на мечтите ни,щастлив живот или пък страх и ужас от новините по медиите,които всекидневно ни засипват с негативизми,от катастрофи и пр./по тази причина отдавна вече почти изцяло съм отписала гледането на телевизия/.Така че,концентрираме се върху хубавото,което си имаме до момента и върху онова,което все още не ни достига,за да бъдем щастливи. 2.Малко е да се четат книги за магия,да се правят съвсем точно ритуали по тях и т.н.Нужно е и да се живее съгласно принципите,прокламирани от повечето езотерици.Законите на природата си съществуват,независимо от това вярвате ли в тях или не,също както си съществуват Конституцията и Наказателния кодекс :).При това,не е лошо да започнем да променяме отношението си към хората:към близки,малко познати и непознати.Каквото посееш,това и ще пожънеш.Всичко това,което изпращаме към околната среда,към хората или просто в света,то се връща под някаква форма отново към нас-може да не е точно там,където сме очаквали,а на друго място в живота ни,но се връща.Получава се така,че е изгодно да бъдеш щедър на думи и постъпки,да си отзивчив и т.н.Ненапразно употребих думата "изгодно"-това е сайт за магия,като се има предвид мисленето на редица хора,посещаващи подобни сайтове,те много по-лесно биха осъзнали значението на "изгодно",отколкото на "така трябва" или пък "полезно".Затова започваме да измерваме живота си с понятието изгодно/неизгодно за мен. 3.Понякога се изумявам,като виждам с какво се занимава мнозинството от хората,и особено женската му половина.Точно тази част е особено предразположена към завиждане.С всеки от нас се е случвало,включително и с мен.Гледайки разни щастливи хора,понякога у нас се появява чувство на опустошение,на мъка,гледайки собствения си живот,който по наше мнение не се е реализирал така,както ни се е искало.Повява се дори и нежелание да се свърши нещо.Когато концентрирате вниманието си върху такива мисли,вие усилвате онова,което нямате,точно защото,мислите са неща. Всичко казано досега,може да ви се стори прекалено високопарно,но се надявам да е станало полезно за някой,защото има хора,които имат потребността някой да им подаде ръка,да им каже две-три думи и да им вдъхне повече увереност в себе си.Всеки от нас може да го стори за другия,без ущърб за себе си-просто да поддържаме друг човек, с дума,комплимент или съвет.Това ще му вдъхне увереност,а на нас ще ни се върне стократно.Помагайки на друг човек,помагаш сам на себе си,защото се изпълваш с радост и щастие-съвет,не особено актуален сред съвременните хора.Надявам се,че поне малко съм ви мотивирала днес и ви желая да бъдете щастливи хора :)!
|
| |||
| |||