• Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: Nihil, Occult  
Принудата в магията

PostАвтор: Agena » събота, 2015-07-04, 0:28 AM » Пост # 1

Принудата е някакво магическо въздействие,което заставя жертвата да действа така,както иска магът.Ясно е,че духът на жертвата е достатъчно сериозна структура и опитът да се внесе промяна в нея може да доведе до реакция на откат-тогава,когато "родните" мисли,настроения,намерения  конфликтират с онова,което се опитваме да заставим другия човек да направи.Във връзка с това самата жизнена сила ще се стреми да отклони вашия енергиен поток,а духът на другия човек ще се опитва да не чете информацията,която му изпраща мислоформата ви.По този начин той неволно ще изгражда щит срещу въздействието ви.
   Ако притежавате достатъчно сила,можете да заставите духът на другия да "погълне" вашия енергиен поток,но трябва да си имате едно наум,че в по-далечното бъдеще това може да доведе до всякакъв род неприятни последствия,в частност,че след принудата човека,върху когото е въздействано,може да се окаже "разбит"и духа му да не е в състояние да понесе конфликта.Другият вариант е подсъзнателно той да ви нарочи като автор на магията  да започне да ви преследва,причинявайки по този начин всякакви неприятности.Затова,може да се ползва т.нар.контекст на принудата.
    Контекстът на принудата е някаква подготовка на жертвата за принудата.Отначало на жертвата посредством магическо внушение й се внушава,че тя трябва да направи нещо,което искат от нея,по някакви причини.Тези причини трябва да са близки до истината,за да не се отблъсне жертвата.При това поведението на магът трябва да е аналогично и подходящо за внушавания контекст.След това,под влиянието на контекста жертвата се пречупва и е съгласна да изпълнява заповеди.Тогава започва собствената принуда.Процесът на принудата е от две степени-на първо ниво действа поток от типа "ти трябва да направиш еди си какво ,защото...",а на второ ниво е "направи това и това".
     Има различни видове субектни контексти в областта на магическата принуда:
1.ЛИДЕР.Магът се представя пред жертвата като човек с харизма и жертвата го следва благодарение именно на тази харизма.Формата на внушението трябва да е следната:"Аз знам какво искам и ще го постигна.Ти можеш да ми помогнеш и аз,великият,ще съм ти благодарен."На този метод се хващат впечатлителните хора,които не са добили особени успехи в живота си.Не се хващат хора с висока самооценка,агресивни по природа,придобили нещо в живота си,всички видове началници.Поведението на мага тук трябва да е като на владетел-уверен в себе си,с някакво високомерие,но в същото време,снизходителен към жертвата.
2.ОБЩОТО ДЕЛО.На жертвата се внушава,че тя трябва да потъпче собствените си интереси в името на "общото благо"/често се среща в разни секти и при някои магически групи/.Общата работа може да е някаква формална.напр.,мероприятие,или пък неформална-приятелски кръг.Уловката е:"НАПРАВИ ТОВА ЗА ВСИЧКИ НАС."Не мога да отрека,че имаше момент,в който и аз бях попаднала в такъв кръг/в по-далечното минало/,но имах достатъчно воля да се измъкна от него.На такова нещо се хващат обществените хора,за които интересите на обществото са по-важни от собствените,по-отстъпчивите и мекосърдечните,които не са напълно оформени егоисти.Не се хващат завършените егоисти и скептиците.Магът трябва да се държи състрадателно,изразявайки корпоративна солидарност и показвайки,как всичко,което прави групичката не е толкова за него,колкото за всички тях.
  3.СТРАХ.Магът плаши жертвата с могъществото си или с нещо друго,съответно жертвата под въздействието на този страх трябва да изпълни нещо.Формата е:"Прави ,каквото ти кажат,иначе ще те навра в дупката."На това се ловят зависимите подчинени,хората изгубени,без опора в живота или онези,които ги е страх от вас.Не се ловят всички останали.Поведението на мага е мрачно,заплашително,с втренчен поглед и прочие.

Added (2015-07-04, 0:28 AM)
---------------------------------------------
4.СПОР.Прост и действен начин.Магът прави внушение на жертвата,че желанието й е непосилно или че тя се бои от неговото реализиране.Тук се отнася съвършено глупавото :"Ти мъж ли си или не?" и понякога даже се учудваме как действа безотказно.Формата е:"Това не ти е по силите.",или пък "Спорим,че не можеш.",или "Ти не си никакъв мъж."На това се ловят комплексарите,жадуващи за самореализация,онези,при които емоциите вземат връх над разума.Не се хващат мъдрите хора,хората на средна или в старческа възраст,успешно реализиралите се.Магът трябва да се държи иронично,на глас да изказва тънки намеци за неспособността на обекта да извърши нещо.
5.ВЪЗХИЩЕНИЕ.На жертвата й се показва,че е най-добрата в областта си,способна,талантлива,достойна за уважение.Формата:"Аз съм най-добрия."Хващат се началниците,стига да не са бюрократи,всички,които проверяват професионалната ви и друга пригодност.Не се хващат началниците,които си знаят,че не съотвестват на длъжността си,завистливите хора,конкурентите и онези,които не са се самореализирали.Този метод трябва да се използва крайно внимателно,поведението трябва да съответства на знанията и уменията,да се говори открито,ясно и да се изразява уважение към слушателя.
6.ЛЮБОВ ИЛИ СЕКС.На жертвата се внушава влечение към мага и й се дават намеци за това реализиране.Действа само върху мъже,макар че има и редки изключения върху жени.Формата е:"Аз ти харесвам,ти ме искаш,направи това,което аз искам и после ще видим."Хващат се мъже със силна полова конституция,донжуани или мислещи се за такива,неудовлетворени от личния си живот хор и комплексари.Не се ловят всички останали.Особено препоръчително е да се пазим от подобни фокуси с началницте ни и с други властимащи-когато им стане ясно,че сме ги направили на глупаци,ще ни се стъжни живота.Този метод се практикува основно от жени.Поведението е сексуално,но такова,каквото би се харесало на жертвата/това трябва предварително да се проучи/,и да не е много явно.
7.ЗАИНТЕРЕСУВАНОСТ.На жертвата се внушава,че действията,които искат тя да извърши,са полезни преди всичко за нея.В този случай действително трябва да съществува някакъв намек за полезност.Формата е:"Това е в тво интерес."Хващат се умните хора,при положение,че нещо от предложеното им е действително полезно/подтикват се чрез формата към нужното решение/,алчните и егоистите.Не се хващат пасивните и ленивите.Поведението е коректно,тактично,убеждаващо.Също подобна орма може да се използва,ако жертвата ни е с нещо задължена.

• Page 1 of 1
  • 1
Search:

Статистика

Copyright

Okultno.info не носи отговорност за споделената информация под формата на статии и мнения във форума. Използваме свободно разпространени линкове в интернет за представените видеоклипове и е-книги тук.

За контакти

За да се свържете с нас използвайте формата за контакт или ни пишете на
okultno.info@ mail.bg