|
|
Forum moderator: Nihil, Occult |
Форум - Архив на Okultno.info Форум Магия Теория и общи понятия Отвлечените утвърждения като техники за въздействие (Теория) |
Отвлечените утвърждения като техники за въздействие |
-Госпожице,вижте този младеж!
-Какво му е? -Той не знае...,ох,не знае,...Между другото,как се казвате? -Мартина. -А аз-Димитър.Този младеж не знае,че ние с Вас току що се запознахме! Безсмисленото утвърждение принуждава съзнателният ум мигновено да се устреми дълбоко в себе си/да влезе в транс/,за да разбере смисъла на казаното,в същото време когато безсъзнателното става възприемчиво за психологическо въздействие.Това е отличен момент за пробутване на внушението или,за да се подчертае определено утвърждение.На хората не им харесва подобно объркване и те,преди всичко,ще последват Вашето подсказване,което се явява някакво решение. Има някои фрази,блокиращи работата на съзнанието: 1.Вие действително ли вярвате в това,което,както си мислехте,знаете? 2.Ако сте очаквали,че аз ще повярвам в това,Вие не бихте го казали. 3.Защо ме питате мен,ако,навярно,не знаете това? 4.Вие ме питате за нещо,за което сте знаели,че така ще стане,нали? 5.Не можете ли да ми приведете...пример,който би бил полезен. 6.Вашата реакция издава това,което Вие все още не знаете. 7.Аз разбираме какво ми говорите,но това не прави онова,което ми казвате истина. 8.Какво се случва,когато в главата Ви идва някаква мисъл? 9.Защо вярвате в това,което не е истина? Съзнателният разум тук започва да се занимава с думи и идеи,които са лишени от контекст.При това,ссъс същото може да дойде друг въпрос,който да накара човека дълбоко да се замисли.Пример:"Брат ми има такава кола!Обожава я!Миналата година с жена си обиколиха с колата цялата страна и изобщо не се умориха.Интересно къде хората спят най-добре-в малките мотелчета или в големите хотели?/ех/Отивайте и сядайте зад волана!Брат ми казва,че колата е отлична и с нея не можеш да усетиш дупките по пътищата." Да предположим,че се занимавате с някакъв бизнес,водите преговори и Вашият партньор не е съгласен с някаквя клауза от конкретната сделка.Вие,обаче,продължете да му говорите:"Вие,действително,вярвате ли в това,което,както си мислехте,знаете?Аз имам предвид,че Вие искате най-доброто за Вашата компания и Вие знаете,че аз Ви предлагам именно това.Ние и двамата искаме едно и също,съгласете се..." Има една разновидност на тази техника,която се нарича-"Да запълниш празнината."Човек започва да говори.Вие довършвате изказването му и влагате хипнотична команда в съзнанието му.Това се ползва в пикапа и ето един пример.Разговаряте с някакво момиче и то казва:"Бях наскоро в магазина."А Вие довършвате:"И почувства силно желание да си с мен."Ако момичето се засмее на това,то е сигурен признак,че командата ви е влязла в нейното подсъзнание.Смехът е много точен индикатор това,че командата ви е приета.Вие трябва по някакъв начин да вложите една и съща команда минимум три пъти,за да може отсрещния човек да изпълни действието под нейно влияние.
|
| |||
| |||