|
|
Forum moderator: Nihil, Occult |
Форум - Архив на Okultno.info Форум Магия Теория и общи понятия Някои въпроси за руните (Теория) |
Някои въпроси за руните |
Някои питат трябва ли предварително да провеждаме настройка за работа с руните ,за да работим с тях?Веднага,щом сте започнали работа с руните,вие сте започнали да се настройвате.Сега това е въпрос на време.
Как се записват руническите формули-отдясно наляво или отляво надясно?В зависимост от предпочитанията ви.Историята познава рунескрипти,направени както отляво надясно,така и отдясно наляво.Могат да се записват кръгово или вертикално. Виждал съм съответствия на руните със стихиите.По какъв принцип руните се съотнасят със стихиите?Всеки автор си има свои критерии.Някой им определя принадлежността според собствените си усещания,друг ползва асоциациите-напр.,бик-Земя,трети-според астрологическите съответствия. Пита се трябва ли да се купуват дървени руни,понеже се произвеждали от остатъци от борва дървесина,а това не било добре.На други не са на сърце керамичните руни,каменни пък е много трудно да се открият.А дървените ми харесват-мога ли да гадая с тях?Всичко,публикувано по разни сайтове е мнение на авторите на статиите.Ако чувствате дървените руни като свои,то работете с тях ,това зависи изцяло от вас. Друг въпрос-искам да си направя руническа татуировка.Не мога да намеря материали по тази тема.Знам силата на руните и се боя да поема отговорност.Подскажете ми какви руни да нанеса и какви-не?Явно,авторът на този въпрс очаква отговарящите да поемат отговорност.Отговорът е ясен-татуировки с руни,по принцип,не се препорчват/ако са трайни/. Когато се правят сложни руничски гадания,трябва ли да изкараме всички руни от торбичката или да ги вадим една по една,да записваме резултати и да ги връщаме после?По ваш вкус. Руническата магия действително ли съществува и работи?Да. Като ползваш руни,те противоречат ли на християнството и продаваш ли си с тях душата на Дявола?Не. Ползват ли се руни в обърнато положение в руническата магия?Да,в зависимост от ситуацията и целта,която гоним. Ползвал ли е някой Шлемовете на Ужаса и работят ли?Да,ползвани са.Работят. Как се използва в магията руната на Один?Никак,тя е сложена допълнително през 40-те години.Това е празната руна. Какво да правим с камък,на който има руна,чието действие е завършило?Не се изхвърля.Закопава се или се хвърля в течаща вода.Ако руната на хартия,може да се деактивира,като се изгори или зарови. Откъде да си купя амулети?По-добре си ги направете сами.Ако не можете,обърнете се към човек,който се занимава с това. Искам да си изменя радикално животът с руните-какво да правя?Руните не са панацея.Проблемите,все пак,ще трябва да ги решавате сами.Преди кардиналното изменение на живота ви със силни руни помслете какво е довело до тази ситуаця. Искам да си направя универсален амулет-проблемите не могат да се решат универсално,обаче. Рисуването на руни върху хартия или върху тялото толкова ли е ефективним,к върху дърво? Added (2015-10-04, 11:23 PM)
|
|
| |||
| |||