|
|
Forum moderator: Occult |
Форум - Архив на Okultno.info Форум Магия Заклинания - Ритуали Берегини/Пазителки/ (защита) |
Берегини/Пазителки/ |
Това е славянска/руска/ езическа защита от проклятия,уроки,привързвания/любовни магии/ и др.
Трябва да се носи приношение-пшеница на зърна,мед и вино в бокал.Точно на изгрев слънце се отива до поле,река,четирипътен кръстопът.Докато се покланяте на всяка страна,започвайки от изток и въртейки се по посока на часовниковата стрелка,казвате следното заклинание: "Ставам аз/името/,рано сутринта,умивам се със медена роса,със слънчев зной ще се изсуша,на четирите страни ще се поклоня,на Пазителките -Майки ще се помоля.Ой,вие,слава на вас,Пазителки-Майки!Както вие детенцето на този свят го приемате,с пелени го повивате,така и мен/името/ оградете и защитете с копринени пелени,със свилени пояси,със своята благословия,от злия,от магьосник,от магьосница,от всякакъв зъл лош човек,от зла кръв,от зли думи,от зли помисли,за да не ме,мен/името/ повредят,да не ме омагьосат ни магьосник,ни магьосница,ни зъл и лош човек,,ни зла кръв,ни зла дума,нито помисъл,ни срещнат и приет,ни в питие или в храна на пир,в беседа и във всяка утеха.Ой,вие,слава на вас,Пазителки-Майки!Поставете желязна решетка около мен/името/ от земята до небето,от век и до веки,за да не мен/името/,да не ме повредят,да не ме омагьосат,с лошо око да ме не погледнат,и да не ме виждат,да не ме чуват на пир,на беседа и на всяка друга утеха,и во веки навеки,сега и до веки,словото ми е крепко!" Пшеницата и медът се оставят на чинийка или върху светла кърпа.Виното се поставя до нея.Тази защита може да се използва и близки хора-тогава заменете името си със следните думи:"детето мое/името/" или "мъжът мой/името/".Ако ще се прави на няколко човека,за всеки в отделен ден,като съблюдавате мъжките и женските дни.
|
Прави се на нарастваща Луна, виното може и в кана. "желязна решетка" В затвора ли отиваме, Agena???
![]() Копирам и нещо интересно тука от един сайт... Quote Брегини (още Берегини, Брягини) — двойка славянски женски духове, обитаващи бреговете на реки и езера. В древността славяните вярвали само в две свръхестествени сили, които управлявали света — злият дух Упир и благотворните Брегини (*bergyne). Първият създавал всяко зло и беда по света, а вторите отговаряли за доброто, за късмета, за щастието. Славяните си представяли Брегините като неразделна двойка — девойка и старица. Те бдели над родилките по време на раждане и закриляли новороденото от зли духове, които биха се опитали да го откраднат. С времето славянската религия се развила и се появили антропоморфните божества. От този период нататък представите за Брегините коренно се променили. Те придобили черти на зли духове, които вредят на хората и отвличат деца, а положителните им функции били прехвърлени на по-късните Рожденици. Най-често изобразявали Брегините като същества с торс на жена и с крака, опашка и криле на граблива птица.
|
Да,може и ограда,преграда,бариера.Всъщност,защо не вземеш и ти да напишеш някой ритуал тук?Лесно е да секоментира,като се поднася нещо наготово.
Added (2015-10-12, 10:38 PM)
|
Не се впрягай, моля. Дойде ми просто наум, че човек би трябвало много да внимава със словото (ето аз даже не съм внимавал май) и железни решетки според мен не са подходящи за такъв тип заклинание. Изказвам си мнението и нито го натрапвам, нито те карам да асе съгласяваш с него, или да го отричаш. Даже го зададох като въпрос. Пък и ми стана смешно, аз на почти всичко така реагирам - със смях, който може да изрази всякаква емоция - не замо радост.
![]() ![]()
|
| |||
| |||