• Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: Occult  
Берегини/Пазителки/

PostАвтор: Agena » петък, 2014-05-09, 11:49 PM » Пост # 1

Това е славянска/руска/  езическа защита от проклятия,уроки,привързвания/любовни магии/ и др.
  Трябва да се носи приношение-пшеница на зърна,мед и вино в бокал.Точно на изгрев слънце се отива до поле,река,четирипътен кръстопът.Докато се покланяте на всяка страна,започвайки от изток и въртейки се по посока на часовниковата стрелка,казвате следното заклинание:
   "Ставам аз/името/,рано сутринта,умивам се със медена роса,със слънчев зной ще се изсуша,на четирите страни ще се поклоня,на Пазителките -Майки ще се помоля.Ой,вие,слава на вас,Пазителки-Майки!Както вие детенцето на този свят го приемате,с пелени го повивате,така и мен/името/ оградете и защитете с копринени пелени,със свилени пояси,със своята благословия,от злия,от магьосник,от магьосница,от всякакъв зъл лош човек,от зла кръв,от зли думи,от зли помисли,за да не ме,мен/името/ повредят,да не ме омагьосат ни магьосник,ни магьосница,ни зъл и лош човек,,ни зла кръв,ни зла дума,нито помисъл,ни срещнат и приет,ни в питие или в храна на пир,в беседа и във всяка утеха.Ой,вие,слава на вас,Пазителки-Майки!Поставете желязна решетка                    около мен/името/ от земята до небето,от век и до веки,за да не мен/името/,да не ме повредят,да не ме омагьосат,с лошо око да ме не  погледнат,и да не ме виждат,да не ме чуват на пир,на беседа и на всяка друга утеха,и во веки навеки,сега и до веки,словото ми е крепко!"
   Пшеницата и медът се оставят на чинийка или върху светла кърпа.Виното се поставя до нея.Тази защита може да се използва и близки хора-тогава заменете името си със следните думи:"детето мое/името/" или "мъжът мой/името/".Ако ще се прави на няколко човека,за всеки в отделен ден,като съблюдавате мъжките и женските дни.

PostАвтор: HEXpuCTb » неделя, 2015-10-11, 5:48 PM » Пост # 2

Прави се на нарастваща Луна, виното може и в кана. "желязна решетка" В затвора ли отиваме, Agena???  biggrin По-скоро ограда или преграда май беше..

Копирам и нещо интересно тука от един сайт...
Брегини (още Берегини, Брягини) — двойка славянски женски духове, обитаващи бреговете на реки и езера.
В древността славяните вярвали само в две свръхестествени сили, които
управлявали света — злият дух Упир и благотворните Брегини (*bergyne).
Първият създавал всяко зло и беда по света, а вторите отговаряли за
доброто, за късмета, за щастието.
Славяните си представяли Брегините като неразделна двойка — девойка и старица. Те бдели над родилките по
време на раждане и закриляли новороденото от зли духове, които биха се
опитали да го откраднат.
С времето славянската религия се развила и се появили антропоморфните божества. От този период нататък представите
за Брегините коренно се променили. Те придобили черти на зли духове,
които вредят на хората и отвличат деца, а положителните им функции били
прехвърлени на по-късните Рожденици. Най-често изобразявали Брегините
като същества с торс на жена и с крака, опашка и криле на граблива
птица.

PostАвтор: Agena » понеделник, 2015-10-12, 10:38 PM » Пост # 3

Да,може и ограда,преграда,бариера.Всъщност,защо не вземеш и ти да напишеш някой ритуал тук?Лесно е да секоментира,като се поднася нещо наготово.

Added (2015-10-12, 10:38 PM)
---------------------------------------------
Всъщност,на мен някога ми е даден този ритуал в такъв вид.Ако искаш да си го преправяш,твоя воля :).

PostАвтор: HEXpuCTb » вторник, 2015-10-13, 2:39 PM » Пост # 4

Не се впрягай, моля. Дойде ми просто наум, че човек би трябвало много да внимава със словото (ето аз даже не съм внимавал май) и железни решетки според мен не са подходящи за такъв тип заклинание. Изказвам си мнението и нито го натрапвам, нито те карам да асе съгласяваш с него, или да го отричаш. Даже го зададох като въпрос. Пък и ми стана смешно, аз на почти всичко така реагирам - със смях, който може да изрази всякаква емоция - не замо радост. smile Относно писането ми на ритуал... Разбира се, ще си излея тайните, когато  намеря удобен моемент. Точно пък този ритуал не го приемам като поднасяне наготово, защото го знам и го имам чак и аз не знам от кога. А промятана в т.нар. Брегини, според друг интересуващ се си е доста подходяща за темата. Предполагам също, че не е само мое мнение, че със старите методи много трябва да се внимава, заради измененията, които са настъпили от времената на техните сътворения и употреби до наши дни. Някои не са актуални, някои са много опасни. A и кажи ми, честно, не е ли приятно разнищването на стари методи и опростяването им? Не е ли приятно създаването на нови? biggrin Особено  с приятелски настроени магове, а не его-маниаци..

• Page 1 of 1
  • 1
Search:

Статистика

Copyright

Okultno.info не носи отговорност за споделената информация под формата на статии и мнения във форума. Използваме свободно разпространени линкове в интернет за представените видеоклипове и е-книги тук.

За контакти

За да се свържете с нас използвайте формата за контакт или ни пишете на
okultno.info@ mail.bg