Forum moderator: Agena, ananda, Nihil |
Форум - Архив на Okultno.info Форум Магия Практики Танц с вятъра |
Танц с вятъра |
Следната техника се използва в един от клоновете на вещерството и е известна като “танц с вятъра “. Това е базова техника за магическа работа. В случая е даден метода за усвояването и.
На първо място е необходимо да се изгради умението да се вижда енергията. За целта може да бъде погледната ръката. Нека ръката да бъде с разперени пръсти. Необходимо е да се наблюдава около самата ръка на разстояние около 3 сантиметра. Енергийното излъчване може да бъде видяно като контур около ръката и пръстите. Някъде между 0,5см. -3 см. от ръката визията е най-ясна. Енергията може да бъде видяна като синкава светлина на тъмен фон или като жълтеникава на светъл. Възможно е да бъде и просто сивкаво или безцветно трептене. Нещо подобно на маранята през лятото както трепти горещия въздух. Може да бъде раздвижена ръката леко докато се наблюдава, така също е възможно да бъде видяна енергията. След като е видяна енергията е добре да се изгради умението да бъде усещана. За целта се разтъркват дланите на двете ръце една в друга ,след което бавно раздалечават и сближават. Започва по някое време да се усеща някаква флуидна субстанция между дланите, топлина, наелектризиране, боцкане в дланите, мравучкане и други подобни. Нужно е да се запомни усещането за наелектризиране и флуидна субстанция. След като енергията е видяна и усетена, ръцете се поставят една срещу друга на 20-30 см. една от друга. След това дланите започват да се приближават една към друга докато между тях остане разстояние около 5 сантиметра. Движението на раздалечаване и приближаване на ръцете се прави ритмично като същевременно вниманието се съсредоточава върху усещането на енергията между дланите. С повтарянето на движението след известно време когато енергията се нагнети между дланите усещането става много ясно и отчетливо. Усеща се наличието на някаква флуидна субстанция между дланите. След още известно време започва да се усеща как енергийните заряди на енергията изтичаща от дланите при доближаването им започват да отблъскват дланите една от друга. А когато се раздалечат на определено разстояние дланите започват да се привличат една към друга. Когато бъде усетено това привличане и отблъскване следва вниманието да се фокусира върху него. След известно време това привличане и отблъскване става много стабилно, силно и ясно отчетливо. Тогава е необходимо да се спре с преднамереното движение на ръцете. Мускулите следва да бъдат отпуснати и да бъде оставено на самата енергия да движи ръцете. Ръцете просто трябва да следват енергията. Ако освен вече споменатото движение се появи и друг вид движение или подтик към такова е нужно да бъде позволено на енергията да движи ръцете или цялото тяло. Всъщност енергията в случая не се проектира от вътрешността на тялото навън, а това е енергията на самото енергийно тяло. По-точно на етерния му слой. След като бъде усвоено задоволително умението да се усеща и следва енергията може да се пристъпи към включване на цялото тяло. Най-лесно е да се извика усещането за енергията като се застане във изправено положение със разперени в страни ръце на нивото на раменете. За по лесна концентрация очите по желание могат да бъдат затворени. Вниманието се фокусира върху енергийното тяло непосредствено около физическото. Ако на предния етап е било изградено умението за усещане на енергията, с малко късмет би трябвало да се почувства как енергията около физическото тяло осезаемо се натрупва и уплътнява. Следва да се остане неподвижно с отпуснати мускули докато се уплътнява енергията. Скоро след това започва да се чувства едно полюшване ( разклащане ) на физическото тяло от натрупаната енергия. Тогава вниманието трябва леко да се измести към това полюшване ( разклащане ) и да се позволи на физическото тяло да последва енергийния тласък. След като е позволено на енергията да движи тялото, тя започва да го движи. Това както и при движението на ръцете е много ясно и отчетливо изразено като външно въздействие върху физическото тяло. Възможно е обаче в началото на интуитивно ниво да се получи подтик за движение на някои части на тялото или за заемането на някаква поза. Това следва да бъде направено. Когато се започне да се следва енергията усещането става все силно и ясно, а движенията бързи и вихрени. Много от движенията и позите напомнят на движенията и позите в Тай-чи или Тенсегрити . Подхода обаче е обратен върви се не от статично заучени пози и движения към енергията, а обратно от енергията към движението. Когато тялото започне да се движи с енергията свободно следва вниманието да се фокусира вече върху самата енергия, която е не само в близост до тялото, но изобщо към енергията изпълваща вселената. Това следва да се направи с малко вяра и допускането че е възможно тя да бъде възприемана. Ефекта от това може да бъде различен при различните хора. Но има един общ елемент, който е, че се осъзнава енергията като нещо притежаващо съзнание и разум. Нещо, на което човек спокойно може да се довери, тъй като той вече донякъде го е направил позволявайки си да следва енергията. Ще бъде грешка обаче това преживяване да се отнесе към религиозните представи на една или друга религия. Колкото до името “танц с вятъра“, което носи техниката е доста удачно, тъй като много прилича на това как човек е тласкан в някаква посока от силен вятър. Принципно тази техника се показва и обяснява само на живо така, че не знам доколко може да бъде разбрана и усвоена от словесно описание, но който е любопитен може да опита.
|
bezimenen,
Още не мога да повярвам на случилото се, но това беше най-силнотп усещане за енергията, която съм имал. Всичко се получи точно както е описано и от първия път. Това е много мощна практика, поне за мен. Виждането на енергията не беше трудно. Усещането и при мен е като леко затопляне и наелектризирване съпроводено със странно мравучкане. Енергията я виждам бяла и прозрачна сякаш копие на пръста ми, но не материално. Това ли е първия слой на аурата? Етерния? След доста дълго приближаване и раздалечаване на дланите съпротивлението и привличането се получи. Сякаш в един момент друг пое контрол над ръцете ми!!! Не мога да го опиша защото за пръв път го преживявам. Същото важи и за следващата фаза където поклащането беше още по отчетливо и се случи много. Бързо. Стоях с разперени ръце минутка мислейки и визуализирани тази енергия и след като отпуснах ръцете поклащането се случи. Не бяха движения от тях чи,. Но ги имаше!! Наистина съм изумен. Благодаря ти за насоките!
|
Нещо подобно ползвам в енергийните практики,които провеждам върху себе си.Между другото,практиката на Безименен е една от най-добрите,които съм виждала по форумите,той действително разбира много добре от тази работа.Аз ползвам енергията между дланите си по малко по-различен начин.Първо полагам ръце в областта,където е матката ми,като изчаквам да се запълни с енергия.Ползвам нещо подобно на хаосисткото дишане-вдишвам енергия и я насочвам през ръцете си в матката,но при издишването задържам енергията там.След около 5-6 минути усещам как се изпълвам с енергия и ако съм права,характерното за случая олюляване.По-нататък,добре разтърквам дланите си,за да се затоплят.Леко ги раздалечавам,но тока ,че да усещам енергията между тях.Постепенно ги раздалечавам все повече,но без да губя усещането за енергия.Визуализирам много добре собствената си матка в този енергиен поток и как чуждите тела,които са се натрупали по повърхността й,постепенно се отделят и изгарят,когато ги прекарам надолу,към земята.След това работя с образите на хора,които са изиграли някаква роля в живота ми,отърсвам се от привързаностите си към тях.Това не значи,да губиш връзка с хората,напротив,след това отношенията стават по-чисти и се подобряват.Гореописаната техника е основата на много други практики.
|
Аз не бих заложила само на люшкането,предпочитам концентрация и добро визуализиране,наред с това.Но нека Безименен като дойде,да каже.Традицията,която следвам е друга.Там много медитации ,ченълинги и други подобни няма
![]()
|
Agena, хахах разсмя ме.
Все повече осъзнавам трудността на това да се занимаваш сам. Колкото повече научаваш, толкова повече осъзнаваш колко още имаш да учиш (колкото и банално да звучи). Безименен е прав, че само с книги не става, а истинското значение идва с учител. Аз казвам, че ние сами можем да сме си учители, ако си отгледаме такива в нас. Но без четене просто не става!
|
Не трябва да се изпада в крайности.Четенето и правенето там на нещо,каквото ще правиш,вървят ръка за ръка.Не можеш само да наблягаш на едното и да се чакат някакви резултати.Но,според мен,първо трябва да се натрупат някои основни познания и едва след това да се пристъпи към практика.В противен случай ,все едно си малко дете с граната в ръката.Тя,разбира се,може и да не проработи,но ако реши да проработи,тогава последствията няма да са много приятни
![]()
|
Е да, това е просто първата ми книга от много заплануваните. Нямам друг вариант, от това да чета и практикувам наученото.
Между другото това, което каза за затворените очи много ми хареса. Какво ще кажете за практикуването с тапи за уши - не мен ми помага да не си разпилявам мислите.
|
|
Може би трябва да хвърля малко светлина върху практиката. Но преди това - дали си се сугестирал и затова се люшкаш - най-вероятно не, но ти би трябвало да знаеш най-добре. Ако чувстваш енергията и нейните импулси значи е от нея.
Та когато говорим за вещерски практики и в частност за "танца с вятъра" трябва да се кажат някои по-философски обяснения за светогледа на вещерите. Има нещо, което вещерите наричат "Силата" може и друг термин, тоест друга дума да бъде използвана, но много често представителите на различни традиции и народи използват точно тази дума за да опишат идеята, която имат предвид. Във вещерството, а и много други традиции има една основополагаща формула или идея, а имено че: "Всички богове са Силата". Има се предвид, че различните божества са олицетворения на дадени аспекти на проявление на "Силата". Разбира се Силата може да бъде наречена и с традиционните имена "Бог", "Алах", "Дао", "Брахман", "Шакти"... общо взето всички тези думи се опитват да предадат една и съща идая за "великото начало и единственото битие". И всички големи мистични традиции казват, че това изначално битие еманира, излъчва, тъче чрез своите енергии вселената. Цялото учение на Кабала например е учение за еманациите, същото е в разните школи на индийската философия, н даоизма...Същото е в Мексиканското вещерство - чел си книгите на Кастанеда доколкото разбрах, Същото е в славянското вещерство, същото е при тюркския шаманизъм, а не е по различно и в сибирския или алтайския...Почти всички древни системи признават едно начало от което произлиза всичко друго. Няма да ти описвам тук идята за "Силата". Описвал съм я в един вече несъществуващ форум в хода на някаква дискусия за традиционното вещерство и неовещерството. Мисля, че пазя някъде написаното тогава, ще го потърся и ще го сложа като отделна тема. Мисълта ми е, че всички древни традиции са визионерски по същността си. Дори религии от авраамическия тип - Юдаизма, Християнството, Исляма в началото си са били визионерски традиции. Един старозаветен пророк той си е визионер на практика опита му е същия като този на шамана или вещера. И шамана, и вещера и пророка общуват с незримата страна на битието, пътуват в отвъдните светове, носят от там знание и сила... В този смисъл тази практика "танц с вятъра" цели не само да научи човека, че има енергийна страна на битието, но и да го свърже с източника на битието. Елементите на тази практика са много стари - най старият елемент -шаманският вероятно е на няколко хиляди години, след това в тази практика има някои елемнти на неоплатониците и гностиците, а също ясно различимо влияние на евхити, исихасти и суфии. Ако продържиш с тази практика обърни внимание тази част от нея: "Когато тялото започне да се движи с енергията свободно следва вниманието да се фокусира вече върху самата енергия, която е не само в близост до тялото, но изобщо към енергията изпълваща вселената. Това следва да се направи с малко вяра и допускането че е възможно тя да бъде възприемана. Ефекта от това може да бъде различен при различните хора. Но има един общ елемент, който е, че се осъзнава енергията като нещо притежаващо съзнание и разум. Нещо, на което човек спокойно може да се довери, тъй като той вече донякъде го е направил позволявайки си да следва енергията. Ще бъде грешка обаче това преживяване да се отнесе към религиозните представи на една или друга религия. " Когато започнеш да танцуваш с космичната енергия, ти танцуваш със Силата. Силата те води и учи, по един невербален начин. Но откликва на въпросите, дава ти знание и сила. Ако не знаеш как да направиш нещо Силата ти дава знанието как да го направиш, а също и те защитава от грешки или врагове. На тоя етап се осъществява онова, което в западната церемониална магия се нарича "великото дело", а мистиците описват като "единение с Бога". И се опитай да включиш цялото тяло в движение - да се получи истински танц. Затова и евхитите са били наричани и "танцуващи", а пък дервиишите, които също са дали своя принос за тази практика се въртят и танцуват. Танцувай със Силата, а не се люшкай като еврейски равин. Танца е по-добър от люшкането. И ако си забелязал вече си се научил да влизаш в транс. Ай, стига толкова за сега. За Силата--> ЦЪК
|
Тук ченелинга е важен,( макар че името и практиката са малко по-други но и така може да бъде наречено) защото е визионерска традиция и освен това се работи с много духовни същества, почвайки с духа на мястото и свършвайки с феите, дриадите..една купчина диви и самодиви и разни други такива. Това не е само да оставиш дарове на кръстопът надявайки се, че някой те е чул, ами работиш в съзнателна връзка на пълноценно общуване с духовете, а някои не са само духове.
Added (2016-11-28, 2:10 AM)
|
| |||