|
|
Forum moderator: Agena, ananda, Nihil |
Форум - Архив на Okultno.info Форум Магия Практики Заклинание на елхово дърво (ритуал за изпълнение на желанията) |
Заклинание на елхово дърво |
Не е добре да садите елхи близо до дома си в двора на къщата,макар че те се явяват средство за предпазване от зли чарове.Според старите славянски поверия не е добре и когато се отива на погребение да се настъпи паднало елхово клонче,защото това привличало негативни последствия след себе си.Смята се,че ако около вратата си забележите посипани елхови иглички/сухи или свежи/,значи срещу вас са замислили нещо тъмно.Игличките загърнете с вестник и изгорете,не пипайте с ръце.
При източните славяни посаждането на млада елха,особено там,където се отглеждал добитъка,се използвало като защита от болести и хищници. За да се изпълнят желанията ви,на млада Луна,при Новолуние/около 3-4 лунен ден е най-добре/,в полунощ отидете при някоя млада,свежа,зелена елха,с пищни клонки.Поклонете се до земята на избраното дърво и кажете: Елхице красавице, винаги от хората харесвана Зелена,гиздава, от всички дървета на завист подложена Моите желания чуй ти, мислите ми приеми. Ти си ми като сестра родна, Аз ти доверявам,мислите си ти поверявам. Мъдри знания ми дари и в делата ми помогни. Нека се сбъдне моята мечта! Всичко,което ми е нужно,се сбъдва сега! Работата ми сладко да върви, ти помощница-девица ми бъди! Зелена девойко,помогни, а сега ме изслушай и замълчи! Така да бъде! Легнете в корените на елхата,прегърнете ствола й и й прошепнете желанията си.Оставете след това откуп на елхата под формата на играчки,главното е да са ярки.Тръгнете си мълчешком,без да се обръщате назад.Помнете,че мълчанието е злато.
|
| |||
| |||