• Page 2 of 2
  • «
  • 1
  • 2
Forum moderator: Agena, ananda, Nihil  
Как да използваме гласа си,за да влияем

PostАвтор: bezimenen » сряда, 2016-12-14, 1:09 AM » Пост # 16

Quote Balanar ()
Безименен, имах един приятел който много ми говореше за НЛП. Доста книги има в Интернет на тази тема.Има ли някоя, която можеш да ми препоръчаш?
Специално за НЛП не мога да ти препоръчам заглавие. Познавам базовите принципи на НЛП, но не е част от основните ми интереси. В университета са ме учили на купчина психологии и реторика, а последната след това доста години съм я практикувал професионално. Много от нещата, които са ми известни се повтарят в НЛП и затова нямам специален интерес към него. За хора обаче, които не са изучавали разни психологии и реторика го препоръчвам, тъй като там нещата са дадени в синтезиран вид.

Added (2016-12-14, 1:09 AM)
---------------------------------------------

Quote Agena ()
Тъпо и изтъркано,но върви при някои хора-хубавата новина е,че не всеки се поддава на такова влияние.По принцип,когато става въпрос за лични отношения,също върви горния номер.Заставаш,сядаш от дясната страна на човека-изрично се съветва от дясната и започваш да му обясняваш разни сладки приказки,от типа :"Представяш ли си колко хубаво ще бъда и т.н...."Или го посипваш мислено с листенца от рози/събеседника си/ smile ))
С риск да те разочаровам ще ти кажа, че всеки човек се поддава на такъв тип влияние, ако не се поддава - не е човек. Такава е устроен човека, че се поддава. Класически пример за това е да кажеш на даден човек да си представи как консумира някакно негово любимо ястие. Опиши му го образно и започва реакция на слюноотделяне. Та толкова за желязната воля дето можела да устои на изкушението. Това, че не всеки си купува порше или че не тичаш в магазина след всяка реклама да си купиш онова, което са рекламирали не значи, че изобщо не си повлияна, тъкмо обратното - повлияна си и в съзнанието ти започва тъй наречената "борба на мотиви " - "за" и "против" и побеждава най-силния мотив.

Това за "дясната страна на човека" - не съм го чувал. Защо пък точно дясната? Има ли обяснение защо или просто е нечие твърдение от типа "така се прави"

PostАвтор: Balanar » сряда, 2016-12-14, 9:26 PM » Пост # 17

След доста четене по форуми и наличието на не чак толкова мнения за книги по темата се спрях на книгата НЛП за 21 дена (поръчах я стара - дано е налична. То се води курс, който тече толкова време. Отделно съм горд собственик на Съвременна магия на Доналд Крейг, книга която едвам открих втора употреба и е в перфектно състояние. Тя също се води курс и си мисля че знаете за коя книга говоря.
Отделно чакам утре да ми пристигне енциклопедия на окултизма, която успях да намеря нова и имам чувството че беше последни бройки.
Изглежда книгите, които си набелязвам са стари  biggrin

PostАвтор: bezimenen_ » четвъртък, 2016-12-15, 1:34 AM » Пост # 18

Quote Balanar ()
Изглежда книгите, които си набелязвам са стари
Ами, то от 10тина години насам май не издават никаква сериозна литература или поне аз не съм попадал на такава.

• Page 2 of 2
  • «
  • 1
  • 2
Search:

Статистика

Copyright

Okultno.info не носи отговорност за споделената информация под формата на статии и мнения във форума. Използваме свободно разпространени линкове в интернет за представените видеоклипове и е-книги тук.

За контакти

За да се свържете с нас използвайте формата за контакт или ни пишете на
okultno.info@ mail.bg