Forum moderator: Agena, ananda, Nihil |
Форум - Архив на Okultno.info Форум Магия Практики Как да използваме гласа си,за да влияем (Теория и практика) |
Как да използваме гласа си,за да влияем |
За да се развие хипнотичен глас,не е нужно да се крещи.Напротив,чувайки го,вашите събеседници трябва да изпитат потребност да се подчинят,без те самите да знаят защо.Затова и хипнотичните ви команди трябва да достигнат до своето предназначение.Ако неправилно произнасяте думите си при общуването с някой,то съзнанието му ще блокира отправеното от вас внушение и то няма да може да достигне до подсъзнанието на човека.
За да се преодолее горната ситуация,има различни методи.Днес ще се спрем на един от тях.Той е сравнително прост,защото се основава на контролирането на интонацията на собствения ви глас.Можете да експериментирате с него както вкъщи,така и на работа.Напр.,произнесете силно следната фраза: "Искаш ли да скочим през почивните дни с парашут?" Повечето хора,които не са запознати с хипнозата,ще повишат интонацията на гласа си в края на изречението,когато задават въпрос.Кажете:"Да скочим през почивните дни с парашут."Ще забележите,че в края на изречението няма да повишите интонацията си.Сега,опитайте да го кажете още един път и да завършите въпроса така,че да не е формулиран като въпросително изречение:"Ако искаш,да скочим в почивните дни с парашут!"Там,където е запетаята,направете малка пауза. В последното изречение,в края му има удивителен знак.Това не е случайно,защото всъщност е команда.Разбира се,ние няма да крещим командите си,но ще управляваме гласа си.Извод:РАЗВИЙТЕ В СЕБЕ СИ НАВИКЪТ В КРАЯ НА ВСЯКО ИЗРЕЧЕНИЕ ЛЕКО ДА ПОНИЖАВАТЕ ГЛАСА СИ,ВКЛЮЧИТЕЛНО И ПРИ ВЪПРОСИТЕ.Това е първата стъпка,която ще ви позволи да прокарвате команди в подсъзнанието на друг човек,което е важно и за увеличаване на ефективността на общуването.При това следете гласът ви да звучи искрено,а не така,сякаш заповядвате на някой или че го гледате отвисоко.Непрекъснато тренирайте такъв маниер на изразяване и ще забележите промени в гласа си.Той ще стане по-уверен и авторитетен.Ако това стане,значи всичко правите правилно. Гласът е много важен аспект в общуването с хората-има професии,които до голяма степен зависят от него:артисти,адвокати и прочие.Той може да влияе директно върху подсъзнанието на събеседника.Всеки може да развие хипнотичен глас,достатъчно е да тренира системно. ГОВОРЕТЕ БАВНО! Една от най-важните характеристики на гласа е неговата скорост.Вашата задача се състои в това другите да ви разберат.За тази цел,като изключим някои специфични стратегии,важно е да се говори бавно.С паузи.Лесна тренировка:след като ви зададат въпрос,пребройте мислено до три и тогава бавно и плавно отговорете. ГОВОРЕТЕ МАЛКО! Речта ни предава около 20 процента от информацията,останалото предават тялото и гласа ни.Много важно е да се отдели внимание не само на речевия поток,но и на собственото състояние. ГОВОРЕТЕ ТИХО! Един човек.Започва да говори.Всички слушатели се накланят към него,за да могат да го чуват по-добре.Той говори тихо и за да могат да го чуят,другите трябва да се наведат в посока към него.Гласът му не е прекалено тих,но не е и много висок.Той просто е такъв,че слушателите да могат да го чуят добре,без да питат все:"Какво каза?" ГОВОРЕТЕ,ИЗПОЛЗВАЙКИ СЛЪНЧЕВИЯ СИ СПЛИТ! Всеки човек има три гласови резонатора-гръдната клетка,череп и гърло.Като правило,ние си приказваме,използвайки главно гърления резонатор.Ако се научим да говорим с "гръден" глас,то ефективността на общуването ни с околните ще се повиши.Най-сложната задача е да се научи човек да говори чрез гръдния си резонатор постоянно,а не само,ако му се наложи.Тялото ни обича да се връща към старите навици и не бива да допускаме това.Гласът е този,който може да отведе събеседника ни в трансово състояние. Може би ще кажете,че това не е магия,защото не е ритуал.А не е ли :)?...
|
Благодаря!Книги не мога да ти препоръчам,защото съм записвала от разни приятели това,което ме интересува и съм го изпробвала.Мога да ти препоръчам едно много просто практическо упражнение-да четеш някакъв текст със затворена уста,както вентрилоквиститеи да се опитваш,б да си движиш устните,да артикулираш текста.С течение на времето звукът,който издаваш,ще става все по-ясен и по-ясен и тембъра ще се промени към по-добро.Също,мислено да си представиш три усмивки-едната е като лека усмивка на устните,това си го правиш реално,а другите две са-едната в областта на гърлената чакра,другата-на слънчевия сплит.С тези три усмивки се опитай да говориш с някой и веднага ще установиш,че гласа ти е станал по-приятен
![]()
|
Agena, пробвах това мърморене със затворена уста и наистина гласът ми е по-уверен и добре звучащ след това, но като че ли за кратко
![]() Също: ГОВОРЕТЕ,ИЗПОЛЗВАЙКИ СЛЪНЧЕВИЯ СИ СПЛИТ! Всеки човек има три гласови резонатора-гръдната клетка,череп и гърло.Като правило,ние си приказваме,използвайки главно гърления резонатор.Ако се научим да говорим с "гръден" глас,то ефективността на общуването ни с околните ще се повиши.Най-сложната задача е да се научи човек да говори чрез гръдния си резонатор постоянно,а не само,ако му се наложи.Тялото ни обича да се връща към старите навици и не бива да допускаме това.Гласът е този,който може да отведе събеседника ни в трансово състояние. Как да говоря чрез слънчевия си сплит и гръдния си резонатор? Това наистина нищо не ми говори. Относно усмивките: не ми се получават нещата, същото важи и с визуализацията на пентраграми, сигили и какво ли не. Имам известен напредък в овладяването на образа (да не изчезне), но не е ярък нито пък ясен, а ми се иска. Камо ли да говоря с някой и с отворени очи да си представям усмивки по чакрите ми.. Много ми е трудно към момента.
|
При мен визуализацията върви много бързо и гладко.Да говориш чрез слънчевия сплит е да си представяш как гласът ти произлиза оттам,а не от гърлото,примерно.Трудно е-да,изисква много тренировки,защото като сме свикнали на нещо,склонни сме да се връщаме към него,но се свиква.При мъжете е добре да произлиза от слънчевия сплит,при жените-от матката.Има някои разлики между половете и това обуславя и разликите в практиките.Когато гласът произлиза от зоната на слънчевия сплит или матката,просто ги прокарваш от тази зона нагоре към устата,тогава се променя звученето и мелодиката на гласа.Малко трудно е за обяснение така,но с времето ще го почувстваш.
|
Започни с четенето със затворени уста,като почти не отваряш устните по няколко минути на ден.Когато свикнеш,мини към втората фаза-запушваш с пръсти носа си и започваш да четеш пак по описания начин,също по няколко минути,това пък премахва заглъхванията на гласа.Само след седмица-две ще имаш първите резултати.По-нататък тренирай с усмивките и накрая премини към слънчевия сплит.Аз също постоянно се уча-греша,но не се отказвам,пак опитвам.
|
Ще тренирам
![]() Питам защото, когато се заема с нещо ми се иска то да ми е изяснено в главата (защо и как). Ясно е, че нещата са индивидуални и се учат чрез усещания. А за визуализацията някакъв съвет? Все пак тя е в основата на окултизма. Забелязвам, че примерно ябълка или човек са ми доста по лесни и ярки от, пентаграма, сияние и усмивка на слънчевия ми сплит.
|
За визуализацията не съм се замисляла особено,защото при мен тя се получава доста лесно-но си мисля,че има някои занимания в нашия живот,които добре я развиват:напр.,рисуването в свободното време
![]()
|
Хмм. Интересно.
Аз съм се хващал, че нещо подобно ми помага. Визуализирам как виждам желаното нещо във физическия свят ![]() Все повече стигам до извода, че всичко е индивидуално и няма готова рецепта, но въпреки това книгите и насоките са много важни. А още по важно е да попаднеш на правилните книги и ментори ![]()
|
Нямам намерение да съм нито гуру,нито ментор на някой
![]() ![]()
|
Ако става въпрос за хипнотичен транс и влияние над хората има най-различни подходи, при някои се съветва тихо и монотомно говорене водещо до сънливост. Например в класическата хипнотерапия се използва този подход, пациента лежи на кушетката и терапевта го приспива. Но ако отидете в магизина се срещате с ериксоновата хипноза. Там лродавача ви говори много живо, пробутва ви някакви визуални образи и прочие, при това гласа не е монотомен, а много жив и емоционален. Ако отидете в някоя секта проповедника дори ще крещи и пак е еркисоновата хипноза. Същия подход използват и уличните врачки. Тоест нещата не са еднотипни. Освен това езикът на тялото има огромно значение и влияе директно върху подсъзнанието. Хипнозата като цяло цели да се заобикилоли съпротивата на рационалното мислене на ума и за това всякакви подходи, които могат да го напрявят са добри.
В НЛП има разработени много техники и стратегии, който се интересува от такива тематики като влияние над хората е добре да се запознае с НЛП.
|
Можете да експериментирате с него както вкъщи,така и на работа.Напр.,произнесете силно следната фраза: "Искаш ли да скочим през почивните дни с парашут?" Това нещо може да работи с малко разместване на думите и силно произнасяне в края. Например така: "Искаш ли през почивните дни, да скочим с парашут ?" Произнесете фразата емоционално, особено след запетаята . Произнесете "да скочим с парашут" с повишаване на гласа влагайки ентусиазъм емоция, колко ще бъде яко и забавно едно такова преживяване. Заразете човека срещу вас с емоцията за едно чудесно преживяване и вие вече сте му повлияли. Точно същия номер ще ви пробута продавача в някоя автокъща - "Представете си колко доре ще изглеждате слизайки от новото си червено порше пред дома си и цялата улица ви завижда". Тъп и изтъркан номер, виждате и разбиратте, че ви подхлъзват, но въпреки това налапвате кукичката и си представяте, а оттам нататък е лесно да ви убедят да си купите порше, ще ви убедят и кредит да изтеглите и какво ли не само само и само да изпълните това първоначално внушение.
|
Тъпо и изтъркано,но върви при някои хора-хубавата новина е,че не всеки се поддава на такова влияние.По принцип,когато става въпрос за лични отношения,също върви горния номер.Заставаш,сядаш от дясната страна на човека-изрично се съветва от дясната и започваш да му обясняваш разни сладки приказки,от типа :"Представяш ли си колко хубаво ще бъда и т.н...."Или го посипваш мислено с листенца от рози/събеседника си/
![]()
|
Agena, Не си ме разбрала правилно. Това, че пиша тук и питам не означава, че очаквам от теб да си ми ментор.
Дори факта, че сте събрали толкова информация на едно място и сте отзивчиви е повече от прекрасно. Безименен, имах един приятел който много ми говореше за НЛП. Доста книги има в Интернет на тази тема. Има ли някоя, която можеш да ми препоръчаш?
|
| |||