|
|
Forum moderator: Agena, ananda, Nihil |
Форум - Архив на Okultno.info Форум Магия Практики Троичната спирала (Практики) |
Троичната спирала |
Троичната спирала е вид метод за внушение.Ползваме я,за да програмираме психиката на събеседника си посредством несъвършенството на човешката памет и проблема с концентрацията на вниманието,които са присъщи на повечето хора.Спомнете си моментите,когато ви се е налагало да общувате с особено досадни и бъбриви хора.Мжехте ли дълго да задържите вниманието си върху разговора,особено ако вашия събеседник не можеше да оформи дълга мисъл и прескача набързо от тема на тема?След известно време вече даже не се стараете да вникнете в словесния поток,а започвате да си мслите за нещо свое,като при това очите ви сами се затварят.Възможно е при това да ви се е приискало да се отделите и да подремнете.
През това време думите на бъбривия ви събеседник са преминали през вашето съзнание и са заседнали дълбоко вътре в нас.И какво влияние са оказали върху нашето безсъзнателно! Подобен сценарий за общуване предлага и посочения метод на троичната спирала.Той изглежда така: Разказвате на събеседника си три малки,несвързани един с друг разкази.При това,разказвайки първата история,щом стигнете до най-интересното й място,прекъсвате я и преминавате на втората.Разказвате я и нея до кулминационния момент,след което преминавате на третата история,в която е скрито косвеното внушение.След третата история продължавате втория разказ,а като го завършите,се врщате към първия и го доразказвате от мястото,на което сте го прекъснали.ПЪРВИТЕ ДВА РАЗКАЗА СЛУЖАТ ЗА ОТВЛИЧАНЕ НА ВНИМАНИЕТО И ТЕ ТРЯБВА ДА СА ЛЕКИ ЗА ЗАПОМНЯНЕ.ТРЕТИЯТ РАЗКАЗ СЪДЪРЖА ВНУШЕНИЕТО И ТОЙ ТРЯБВА ДА Е ТАКЪВ,ЧЕ БЪРЗО ДА СЕ ЗАБРАВИ.Същността на техниката е в това,че човек се привежда в лек транс ,а след това му се прави внушение под формата на завършена история.Разказите не трябва да са скучни,а да са интересни за човека,за да може съзнанието му да се оплете,следейки за сюжета им.Съзнанието е обречено да търси смисъл във всичко.Но доколкото историите са оплетени една с друга,то и съзнанието се оплита и става безпомощно.Оплетеното съзнание е безпомощно и по тази причина внушението попада направо в подсъзнанието,което ни и трябва. Обърнете внимание на детайлите-тук е важно всичко.Ако просто,безсистемно прескачате от един разказ на друг,то нямате троична спирала,а описаната от Безименен в друга тема от форума циганска психоза.Не правете и големи паузи между разказите,защото няма да имате спирала,а някакви несвързани изречения,които не ще ви свършат работа. Искате ли да се занимавате с хипноза,чародейство и изобщо с магия,поне го правете красиво и както трябва. Напр.,жената иска от мъжа си да й даде пари за някаква екскурзия в чужбина/в момента съм на такава вълна,защото се връщам от екскузия в чужбина,която обаче аз си платих сама :)/.Тя знае,че ако помоли веднага и направо,почти е сигурно да получи отказ.Тогава жената решава да постъпи по следния начин-по време на разговора с мъжа си тя започва изведнъж да се смее,пр кото мъжът,естествено ,пита: -Какво се е случило? -Не можеш да си представиш какво стана днес.Отидох в магазина да си купувам блуза,а там изведнъж светлината угасна и се включи алармата.Даже реших,че може да е обир и се уплаших...А преди това с Надето бяхме решили да ходим на кино.Тя беше в кофти настроение и исках да я развеселя.И когато минахме покрай една огромна чаша с пуканки,Надя си закачи нещо полата и чашата падна направо върху нея.Веднага отнякъде изскочи една бабичка и започна да ни крещи.А Надя взе няколко пуканки в ръката си,замери бабето и му каза:"Отивай да се лекуваш при психиатъра!"Знаеш ли,аз самата през тази седмица ходих при психолог,защото съм доста изнервена напоследък,а и ти сам ме посъветва да го направя заради постоянните стресове.В крайна сметка,психологът ми каза,че съм емоционално натоварена и преуморена,че трябва да си почина от работата и малко да се разсея.Но не е в това работата...Опитах се да отделя Надето от бабичката,но тя продължаваше да се опитва да я замрва с още пуканки.Беше много смешно и едва не закъсняхме за филма.Оказа се и че в магазина не е имало никакъв обир,а просто станало някакво късо съединение и светлината угаснала,а след това и алармата се включла.Изобщо,днешният ден бе много наситен. Психиката на човека притежава удивително свойство-да сглобява от множество компоненти единн цяло.Елементите от първата и втората метафора,които ние специално разделихме,тя ги съединява,а това ,което е между тях-третата метафора,преминава от контрола на съзнанието в подсъзнанието ,помагайки му да работи с главното внушение,което остава скрито от контрола на съзнанието.При това метафората се възприема в трансово състояние.
|
| |||
| |||