• Page 2 of 2
  • «
  • 1
  • 2
Forum moderator: Nihil, Occult  
Човекът в магьосника

PostАвтор: zeirna » сряда, 2015-12-23, 1:07 AM » Пост # 16

"Лош" е изключително разтегливо понятие и зависи от мястото и времето. От нация до нация има огромни разлики в това какво е общоприето да е "лошо". От век на век също така се мени какво се съдържа в това понятие.

Личното ми мнение за това да наречеш някого лош е че наричащият е с по-ограничен мироглед. По-скоро би трябвало да правим деление на по-осъзнати и  по-неосъзнати.

Отделно и за добър/лош магьосник бих разделила понятието на различни категории - добър/лош в смисъл успеваемост на магиите или в смисъл на напредък в саморазвитието?

Магьосника борави със вселената, а не със дребнавото разбиране на хора или нации за добро и зло.

Всеки може да е добър магьосник като успеваемост, просто защото ако се захванеш с нещо достатъчно упорито няма как да не го постигнеш. Друг е въпроса обаче, че един на хиляда ще направи 200-300 опита, докато нещо конкретно не проработи. Няма как да не нацелиш необходимите условия за случването на нещо дори случайно в крайна сметка.

Няма значение колко си неовладян, неосъзнат и т.н. Ако си упорит като магаре - имаш успеваемост.

Всички са на равна нога. Дори човек да се има за великия маг с десет години опит зад гърба си, ако в момента не практикува, а се разсейва със стари лаври и си намира оправдания да отлага практиката, знанието и силата му са точно колкото на начинаещ в магията. Може би знае кои пози са по-удобни за
медитация и как точно ще е по-лесно да започне да навлиза в транс, но това ще е единственото му предимство.

Така че няма никакво значение дали си "лош" спрямо нечии дребнави разбирания за живота, колко си "злобен" и т.н. Всичко си зависи от теб, от това колко силно желаеш да се развиваш и
какво правиш по въпроса.

PostАвтор: Balanar » вторник, 2016-12-20, 1:01 PM » Пост # 17

Sparow, ако още четеш форума мисля, че трябва да си преструктурираш мнението относно магията и как се случва. Безименен е обяснил всичко както трябва, но да кажа и мойто мнение.
Чисто намерение може да се докара независимо от емоцията. Дори ако питаш мен гняв и омраза е по-лесно да си докараш.
Това, че човек е зъл,гневен и завистлив в никакъв случай не го прави лош маг. Тяхната емоция е много силна и чиста.
Това относно смирението и така нататък, където го пише в религиите също е успешна формула, но смятам че трябва да си доста духовно извисен, за да постигнеш чисто намерение със смирение. Все пак сме хора и имаме желания/ емоции, които са егоистични като начало. Отричането на животинския ни донякъде произход за мен лично е грешка. Ние сме както дух, така и тяло. Извисяването, на което и да е от двете в прекалено много (съответно и отричането на другото) води до проблеми според мен. И прекаления светец не е богу драг. Какво друго да кажа за релегиите - аз дори смятам, че са създадени за манипулация и разделение на хората.
Това за феите няма да го коментирам  biggrin Доста наивно е да се вярва, че всички окултисти са добри и милички по природа.

Както беше написано злото е косвено понятие и добро за мен може да е лошо за теб. Като помогнеш на някой автоматично пречиш на друг. Примерно помагаш финансово на твой приятел или с магия за да си отвори успешен бизнес. Покрай неговия бизнес друг човек фалира и няма как да си изхранва семейството и така нататък.

PostАвтор: Agena » вторник, 2016-12-20, 4:06 PM » Пост # 18

Аз не виждам нищо лошо в това да помогнеш на приятел,дори и с магия.Аз съм помагала,и на мен са ми помагали.Всъщност,това е и единственият случай,когато бих тръгнала да помагам на много близък приятел,дори и без да ме е помолил за помощ-ако го виждам,че затъва.Но такива хора се броят на пръстите на едната ръка.

PostАвтор: Agena » вторник, 2016-12-20, 4:10 PM » Пост # 19

Напълно съм съгласна със Зеирна,че трябва постоянно да се прави нещо.И аз,през последната година и половина карах по-лежерно,но нещо изведнъж и много бързо ме върнаха в реалността и сега ще трябва да наваксвам пропуснатото...

PostАвтор: Balanar » вторник, 2016-12-20, 4:20 PM » Пост # 20

Agena, Нищо лошо няма разбира се. Просто исках да кажа колко косвено е понятието лошо и добро smile

PostАвтор: Agena » вторник, 2016-12-20, 4:22 PM » Пост # 21

Субективно е,трябва да се анализират мотивите,които ни тласкат,за да сторим нещо.Всъщност,понятието "справедливост" е по-добро от "зло" или "добро",макар че и там има субективност.

PostАвтор: Balanar » вторник, 2016-12-20, 4:45 PM » Пост # 22

В книгата, която чета магията се определя, като бяла, сива и черна. По памет:
Бялата: желанието на човек да стигне до божественото и да се докосне до мъдростта му (нещо като йога)
Сива: Желанието на човек да промени състоянието на енергийно ниво с цел да помогне.
Черна: Желанието на човек да промени състоянието на енергийно ниво с цел да навреди.
Като се описва, че Сивата магия много лесно може да разклони или в Бяла или в Черна. За това автора съветва да си гледаме на Таро и да тълкуваме резултатите и съответно вземем решение дали да го направим.
Разбира се енергията си е една - не е сива или бяла, но определението му ми харесва.

PostАвтор: Agena » вторник, 2016-12-20, 4:48 PM » Пост # 23

Магията си е магия,винаги е манипулация.

PostАвтор: Agena » вторник, 2016-12-20, 5:00 PM » Пост # 24

Някои неща за т.нар. "бяла" магия хората са си ги измислили за успокоение на собствената си съвест.Всеки "бял","черен","сив" или "пембян" ритуал влияе някак на околния свят,ситуация или човек,като задейства Силата на разни същности с различен енергопотенциал и свойства.Възможностите на дори най-низшата същност,както и възрастта й са много различни от човешките,нерядко те и използват човека.За мен дори емоциите не са толкова важни за магьосника,колкото неговата воля.Ние не вървим по много пътища,избираме си нашия път,от който не бива да се отклоняваме.

PostАвтор: Agena » вторник, 2016-12-20, 5:04 PM » Пост # 25

И светлите,и тъмните същности се хранят с менталната енергия от нашите емоции smile

PostАвтор: Balanar » вторник, 2016-12-20, 5:52 PM » Пост # 26

А на нас вреди ли ни това хранене или те просто се зареждат от мислите/емоциите/волята ни?

PostАвтор: Agena » вторник, 2016-12-20, 7:59 PM » Пост # 27

Може и да вреди понякога-има същности,които искат все повече и повече/емоции,от които се хранят/ и ако не се научиш да ги управляваш някак,може да се превърнеш в техен роб.

PostАвтор: bezimenen_ » вторник, 2016-12-20, 8:33 PM » Пост # 28

Quote Agena ()
Магията си е магия,винаги е манипулация.
А, кое не е манипулация? Животът изобщо като явление е низ от непрекъснати манипулации. От първия писък на новороденото до последното издихание на умиращия всичко е манипулации.

PostАвтор: bezimenen_ » вторник, 2016-12-20, 8:39 PM » Пост # 29

Quote Balanar ()
А на нас вреди ли ни това хранене или те просто се зареждат от мислите/емоциите/волята ни?
В 90% от случаите не вреди. Енерго-информационният обмен е нещо нормално. Човекът постоянно е подключен към разни егрегори, отдава - приема ...такова е естеството на живота.

• Page 2 of 2
  • «
  • 1
  • 2
Search:

Статистика

Copyright

Okultno.info не носи отговорност за споделената информация под формата на статии и мнения във форума. Използваме свободно разпространени линкове в интернет за представените видеоклипове и е-книги тук.

За контакти

За да се свържете с нас използвайте формата за контакт или ни пишете на
okultno.info@ mail.bg