• Page 2 of 2
  • «
  • 1
  • 2
Forum moderator: Nihil, Occult  
Създаване на нова тема във форума

PostАвтор: bezimenen » неделя, 2016-11-27, 0:53 AM » Пост # 16

Мда, гледам тука обсъждате литература...Ако сте фенове на Блаватска, то ще интересна за вас и "Морал и догма"  на Албърт Пайк - Черният Папа - обявяван за най-големия сатанист. Създател на настоящия вид на американското масонство. Книгата е описание на различните степени и ритуали на масонските ложи до 33 степен. Мисля, че Блаватска и Пайк работят извество време заедно върху разни езотерични доктрини. Стила на Пайк доста прилича на тоя на Блаватска. За начинаещи обаче има една книжка "Окултна енциклопедия" или "Енциклопедия на окултизма" на Сергей Тухолка. Среща се и под двете заглавия. Тя си е класика - всичко  необходимо като теоретична основа за един начинаещ окултист е написано много просто, ясно и достъпно. И разбира се след Тухолка бащата на модерния окултизъм - Елифас Леви - "Учение и ритуал на висшата магия", "Ключ към великите тайни".  Също Папюс - "Черна и бяла магия". Класиците на окултизма са важни, няколко поколения магьосници са се учили от тях дори и експериментатори като Кроули.

PostАвтор: Agena » неделя, 2016-11-27, 1:00 AM » Пост # 17

В момента съм на вълна видеоклипове smile ,малко съм позагърбила книгите-по-точно,следя клиповете на Ксения Меншикова,тя дава основни неща от теорията в много изчистена и разбираема форма и макар основните принципи да са ми известни,удоволствие е да се гледа.Препоръча ми ги една приятелка.

PostАвтор: bezimenen » неделя, 2016-11-27, 1:01 AM » Пост # 18

Quote Agena ()
Извинявам се ,че се намесвам в разговора ви,но,Безименен,ще те помоля отново да промениш цвета на шрифта на новата тема,която постнах в "Теория" за Домашния дух.Предишният път си се справил много добре,благодаря ти!
Готово - пребоядисано е. smile

PostАвтор: Agena » неделя, 2016-11-27, 1:01 AM » Пост # 19

Литературата,която си дал е фундаментална,добър избор.Бих прибавила само "Антропософия" на Рудолф Щайнер,ако го влече теософското направление.

PostАвтор: Agena » неделя, 2016-11-27, 1:02 AM » Пост # 20

Благодаря,много си бърз smile

PostАвтор: bezimenen » неделя, 2016-11-27, 1:04 AM » Пост # 21

Quote Agena ()
Ксения Меншикова,
Каква е тая - някоя руска вещица или ...

PostАвтор: Agena » неделя, 2016-11-27, 1:10 AM » Пост # 22

Има школа в Москва.Отначало и аз подходих с насмешка,но когато се заслушах,жената си говори много подредено и правилно,в сбита форма ясно обяснява основните неща.Дори и за съвсем начинаещ лаик не е трудно да я разбере.Мога да пусна някой и друг клип.

PostАвтор: bezimenen » неделя, 2016-11-27, 1:19 AM » Пост # 23

Е, аз не се смея просто - питам каква е, щото не съм я чувал. Като се запозная с това, което казва тогава ще видя смешно ли е или не.

Ами, те руснаците имат много неща и все добри, ама на руски - за тия дето не знаят руски е проблемно, аз затова много руско видео не слагам.

PostАвтор: Agena » неделя, 2016-11-27, 1:22 AM » Пост # 24

Добра е,няма фантасмагории там.Ще ти пусна едно видео тук,разгледай го,виж и другите на школата,може да представляват интерес за теб,ти поне си като мен,нямаш проблем с езика:
https://www.youtube.com/watch?v=KnEjZSi2HcY

PostАвтор: Durga » вторник, 2024-02-06, 3:30 PM » Пост # 25

Добра вечер Дами и Господа .Нещо не се ориентирам в сайта ,някой може ли да помага или сте във ваканция ...то пандемията мина май ,не е ли време да се позавърнете  wacko

Added (2024-02-06, 3:32 PM)
---------------------------------------------
Защо не мога да пускам нова тема ,така е пълна скукаааа ,дори и сам човек не може да си комуникира така ...това е дискриминация  deal

Added (2024-02-06, 3:40 PM)
---------------------------------------------
Halloooo тук някой ще ми обърне ли внимание ,поне ми дайте достъп да си пускам теми и да си комуникирам с мен си ,то ясно май ,че сте се измързеливили или сте доста заети по дела ,но има и такива като мен безделници ....Halloooo чува ли ме някой или съм глас в омагьосан сайт ....да бяхте си оставили поне охрана ,да не скучае тук човек ...чакам си аз ... shy Сваляйте тежките Корони ,пандемията си отиде ...друга идва без Корони ще сме ... snap

Ако всичко на света е безсмислено, – каза Алиса, – какво пречи да се измисли някакъв смисъл?

• Page 2 of 2
  • «
  • 1
  • 2
Search:

Статистика

Copyright

Okultno.info не носи отговорност за споделената информация под формата на статии и мнения във форума. Използваме свободно разпространени линкове в интернет за представените видеоклипове и е-книги тук.

За контакти

За да се свържете с нас използвайте формата за контакт или ни пишете на
okultno.info@ mail.bg