Forum moderator: Nihil, Occult |
Форум - Архив на Okultno.info За сайта Как да ползваме форума и сайта Създаване на нова тема във форума (СЪОБЩЕНИЕ) |
Създаване на нова тема във форума |
Мда, гледам тука обсъждате литература...Ако сте фенове на Блаватска, то ще интересна за вас и "Морал и догма" на Албърт Пайк - Черният Папа - обявяван за най-големия сатанист. Създател на настоящия вид на американското масонство. Книгата е описание на различните степени и ритуали на масонските ложи до 33 степен. Мисля, че Блаватска и Пайк работят извество време заедно върху разни езотерични доктрини. Стила на Пайк доста прилича на тоя на Блаватска. За начинаещи обаче има една книжка "Окултна енциклопедия" или "Енциклопедия на окултизма" на Сергей Тухолка. Среща се и под двете заглавия. Тя си е класика - всичко необходимо като теоретична основа за един начинаещ окултист е написано много просто, ясно и достъпно. И разбира се след Тухолка бащата на модерния окултизъм - Елифас Леви - "Учение и ритуал на висшата магия", "Ключ към великите тайни". Също Папюс - "Черна и бяла магия". Класиците на окултизма са важни, няколко поколения магьосници са се учили от тях дори и експериментатори като Кроули.
|
В момента съм на вълна видеоклипове
![]()
|
|
Е, аз не се смея просто - питам каква е, щото не съм я чувал. Като се запозная с това, което казва тогава ще видя смешно ли е или не.
Ами, те руснаците имат много неща и все добри, ама на руски - за тия дето не знаят руски е проблемно, аз затова много руско видео не слагам.
|
Добра е,няма фантасмагории там.Ще ти пусна едно видео тук,разгледай го,виж и другите на школата,може да представляват интерес за теб,ти поне си като мен,нямаш проблем с езика:
https://www.youtube.com/watch?v=KnEjZSi2HcY
|
Добра вечер Дами и Господа .Нещо не се ориентирам в сайта ,някой може ли да помага или сте във ваканция ...то пандемията мина май ,не е ли време да се позавърнете
![]() Added (2024-02-06, 3:32 PM) Added (2024-02-06, 3:40 PM) Ако всичко на света е безсмислено, – каза Алиса, – какво пречи да се измисли някакъв смисъл?
|
| |||