Forum moderator: Nihil, Occult |
Форум - Архив на Okultno.info За сайта Как да ползваме форума и сайта Създаване на нова тема във форума (СЪОБЩЕНИЕ) |
Създаване на нова тема във форума |
Поради огромния спам, създаването на теми във форума от група "Потребители" е спрян. Всеки нов потребител попада в тази група. Всеки желаещ да създава нови теми, да пише тук и ще получи права.
Три пътя водят към знанието: пътят на размишлението — това е най-благородният път, пътят на подражанието — това е най-лекият път, и пътят на опита — това е най-горчивият път.
|
Потребителите от група "Потребители" имат следните права във форума:
- да четат темите във форумите - да участват във вече създадените теми - да участват във вече създадените анкети - да добавят снимки - да ползват емотикони и BB-кодове Три пътя водят към знанието: пътят на размишлението — това е най-благородният път, пътят на подражанието — това е най-лекият път, и пътят на опита — това е най-горчивият път.
|
|
може ли да ми дадете магия за любов ,която е с изпитано действие . Къде ли не ходих и никой не помага дори ходжата в крайще. номогнете ми моля
|
може ли да ми дадете магия за любов ,която е с изпитано действие . Къде ли не ходих и никой не помага дори ходжата в крайще. номогнете ми моля
|
Тъй като не ми позволява създаването на тема ви питам тук:
Имам въпрос относно сигил магията. При заявяване на желание и елиминиране на повтарящите се букви се получава доста дълъг текст, който като бъде направен на йероглиф, самият той става много голям и труден за визуализация. Какво бихте ме посъветвали?
|
Мммммммм? Аз не ти ли дадох достъп или тотално се е бъгнал тоя форум?
Опрости сигила. Или го дай тука ще ти го издокараме в приемлива форма. Освен това остава въпроса как ще го заредиш? Зависи от начина на зареждане преди всичко успеха. Зависи какъв начин на зареждане се използва. Хаос-магията изглежда проста и достъпна система само на пръв поглед, а всъщност е възможно най-трудната от всички магически системи. Така, че ти препоръчвам ако нямаш поне 10-20 години опит в магията да се ориентираш към по традиционни системи. Хаоса е за магове от класа с голям опит и много познания. Сигилите в хаос магията са израз на желанието един вид код, който се залага в подсъзнанието. Сигила трябва да бъде забравен от рационалния ум, затова колкото е е по-сложен и по-лесно се забравя толкова по-добре. Това е правило в рамките на теорията на хаос-магията. Освен това изобщо не е необходимо визуализирането на сигила. Сигила е просто печат, символ и като такъв той може да бъде зареден с методите на традиционната магия за освещаване на талисмани. Още повече, че в хаос-магията може да се работи с всякакви парадигми на светоглед стига те да импонират на мага. Това е единственото условие - парадигмата - прави нещата както мислиш, че ще се получат. Единственото правило, е че няма правило - Вкарваш в хаоса -ред - твоя ред. Реда според твоето мислене и чувство - това е хаос магията. Ако не се чувстваш уверен следвай предписанията на някоя традиционна система без да се стахуваш да ги променяш и адаптираш към себе си както намериш за добре. Това е истинския дух на хаос-магията. Мда, освен това ми идва на ум, че сигила може да се зарежда и с повторение като мантра на буквената формула...сещаш се там за варварските езиици...изобщо не е нужно визуализиране на сигила по принцип - нужно е зареждане на сигила, но не и визиуализиране. А, зареждането на сигила - това е демонстрация, заявяване на желанието на мага...просто начин да се каже искам "...това...". Това зявление може да има всякаква форма...зареждането на сигил е просто един от многото начини... Съветвам те да прочетеш ТАЗИ тема, в нея има някои обяснения които биха ти били от полза.
|
Темата определено е полезна и дава поле за размисъл, но както винаги аз имам въпроси
![]() Какво се има в предвид тук: Когато се формира някакво събитие е важно залаганата информация да не е противоречива и тази информация да бъде динамична, а не статична. Също не ми стана ясно за еднократен и многократен метод. Предполагам първия е сигил и подобни ритуали с еднократно изясняване на желанието, но под многократен какво се има в предвид: нещо като прогонващите ритуали ли? Относно психическия цензур, в момента чета една страхотна книга: Квантовият войн. Там магията се прави без ритуали, а с целенасочени мисли и визуализации, какви искаме да бъдем и какво да ни се случи. Отдава се голямо значение на мислите ни и се обяснява колко е важно да ги контролираме, защото подсъзнанието не прави разлика между наши визуализации и мисли и реалните случки в живота ни. В същност психическия цензур е в подсъзнанието нали? Това са закостенели и не само вярвания, които са ни наслагвани от обществото, семейството и самите нас догми и вярвания, нали така. В такъв случай те могат да бъдат променяни според нашите желания по горе описания метод, поне според мен. Трудният момент е да разберем за тези цензури, защото те са скрити в подсъзнанието, до което ние или поне аз ![]() Относно хаос магията съм съгласен, че не е толкова лесна и "народна", колкото се тръби на всякъде. Аз се ориентирах към нея, защото дава свобода и мога да си изучавам и други системи и да ги комбинирам, както каза ти по начин с който ще се чувствам уверен в успеха. Например сега след дълго търсене си закупих двата тима на Съвременна магия, която си е кабалистично учение. Относно сигилите и завеждането им за съжаление не схванат напълно, въпреки доброто ти обяснение. Аз използвам и мантри и примерно започвам медитация (не мислене) и когато постигна някакво що годе добро състояние, за моите стандарти започвам да си повтарям мантрата. Но не го усещам като зареждане... Това състояние на гнозис ми обягва и не знам какво представлява. Нямам възможност да използвам шамански техники ![]()
|
"Относно психическия цензор, в момента чета една страхотна книга: "Квантовият воин". Там магията се прави без ритуали, а с целенасочени мисли и визуализации, какви искаме да бъдем и какво да ни се случи. Отдава се голямо значение на мислите ни и се обяснява колко е важно да ги контролираме, защото подсъзнанието не прави разлика между наши визуализации и мисли и реалните случки в живота ни. "
Баланар,мисля,че доста си чел и доста знаеш ![]()
|
Agena, Всъщност това ми е първата книга от както реших да се развивам в окултните науки. Поласкан съм
![]() Като за първа книга я препоръчвам на всеки, дори и напредналите има какво да научат. Сега разбрах и разликата да си купиш подробна книга и да четеш онлайн. Самият ритуал по поръчването, очакването, радостта и самата книга, а дори и това че си я платил, допринася за ентусиазма, с който се чете и практикува. ![]()
|
Така,както говориш,ми се струва,че не си прочел само тази книга,но няма да спорим
![]()
|
Блаватска също съм се опитвал да чета, но този научен стил ме спира и обърква.
Аз наистина съм начинаещ и тяхната литература не е все още за мен. Под първа книга имам в предвид на окултна тема, но сега се сещам за Карлос Кастанеда и колко бях запленен от книгите му преди доста време. Тогава само четох и си мечтаех, но така и не започнах практика, нещо което на скоро направих и не мисля да спирам. Относно Кастанеда съм чел, че има много истина в книгите му, но за начинаещите е по скоро научна фантастика. Точно с Питър Карол съм започнал и либер ммм. Никак не е лесно обучението там въпреки ясния и лесен начин на изказ на автора. Дадени са много практики, но сякаш умишлено не е казано всичко нужно. Мисля че либер ммм е създаден да бъде минат с ментор. Следващата ми книга ще бъде или Ошо медитацията, изкуството на екстаза или съвременна магия на Доналд Крейн. И с двете съм се сдобил, но си мисля да продължа с Ошо и да задълбочат практиката ми в медитацията. ![]()
|
Ммммм, много въпроси. Ми еднократен метод е правиш един ритуал и край. Многократен е, че изпълняваш серия от ритуали за дадена цел. И при тази серия от ритуали информацията, която се залага трябва да е една и съща всеки път. Серията от няколко ритуала за една и съща цел е за да се подсили формираното събитие да се вложи повече енергия. Що се отнася до динамичната информация се има предвид, че формираното събитие трябва да изглежда като процес, който се развива във времето и че информацията трябва да е заредена с енергия. Тоест информацията да е активна, да прави нещо, а не просто да е статичен запис, който само си седи някъде и нищо не прави.
Що се отнася до цензура - да той е част от несъзнателното. Той е особен конструкт в психиката, който се изгражда в ранна детска възраст и седи на границата между несъзнателната част и съзнателната част в психиката ни. Нещо като филтър е. Една част от цензура е позната на хората с наименованието - съвест. Други какви въпроси имаше..., а да - за гнозиса или гносиса - ми това е състояние на транс. Ами има различни състояния на транс от леки и почти незабелижими до дълбоки приличащи на кома или клинична смърт. В магическата работа се използват предимно леки и средни по дълбочина състояния на транс. Дълбоките състояния дето йогите си спират сърцата и влизат в разни летаргични състояния и ги закопават живи в земята по принцип не се използват в магията, освен в някакви много редки случаи. Ако отвориш някоя книга за хипноза или пък или пък изровиш някой хипнотичен сеанс в нета, много често още в началото се обяснява как транса е нормално състояние в което човек навлиза десетки път на ден. Психолозите обясняват, че когато човек мечтае, когато погълнат от мислите си или спомените си той е в състояние на транс. И сега можеш да се сетиш поне за дузина случаи, когато вниманието ти е било фокусирано върху някакви мисли, спомени или пък мечти. Сещаш се как пред умствения ти взор минават разни картини, образи върху, които е фокусирано вниманието. И в такива случаи на самовглъбявани се сещаш как възприятието за заобикалящата те обстановка остава някак на заден план. Виждаш, чуваш нещата около теб но те са някак приглушени, а същевремено мисловните образи са толкова ярки, че поглъщат почти цялото ти внимание. Това е транс. Всъщност при медитативния или хипнотичния транс до голяма степен се случва точно това. На практика повечето психотерапевти прилагат водена медитация - карат човека да затвори очи, да релаксира тялото и да навлезе в някакъв съзерцателно-медитативен транс при който вече подават някакви внушения съобразно целта там на сеанса. За шаманските техники какво...? Шаманът камлае - камлаенето е точно навлизането в транс. И най-често шамана ползва барабан, дайре, монотомно напяване и танц за да навлезе в транс. Ако няма барабан, може и просто да пляска с ръце в определен ритъм или пък да чука 2 камъка с кристална структура един в друг. Разбира се опитния шаман може да навлезе в транс и без всякакви помощни средства. Но тъй като шамана се занимава много често с лечение или някакви магични дейности той ползва и звуковите вълни за очистване на аурата на пациента за резонс с вътрешните органи или пък за да се създаде някакво магично поле с определена вибрация. Затова всеки шаман ползва обикновено 2-3 музикални инструмента, като барабана е най разпространения от тях. Кабала, шаманизъм, хаос...каквато и да е традицията има няколко неизменни неща и те са транса и енергията. Тези две неща са задължителни за всяка магическа школа и традиция а и за мистическите също. Основата магията това е работата с енергията, с финните субстанции от етерното поле. Не с астрални или ментални или незнам какви си други нива а точно с етерното ниво е нужно да се работи много добре. В противен случай магьосника, не е магьосник, може да философ, мечтател или актьор, но не и магьосник. Хубаво четеш книжки, но в книжките не се описва как се работи с енергията. От книжките можеш да научиш някаква част от теорията, но точно практическата работа с етерната енергия е основата на всяка приложна магия. Моят съвет в тази посока да насочиш усилията си. И това се учи най-добре на живо от някой практик, който има опит в тази сфера. Енергиите трябва да се усещат да се виждат, а това е почти невъзможно да се предаде посредством писмен текст. В някакви най-общи линии може да се предаде, чрез тест, но когато се работи с енергията има някои много деликатни и тънки нюанси, които единствено могат се усетят, а не да се описват. Все едно да се опитваш да опишеш аромата на определено цвете с думи, ами не става особено ако човека на когото се опитваш да опишеш аромата не е ни чувал, ни виждал такова цвете. Затова традиционните школи и разните традиции имат нещо наречено - посвещение или инициация. При инициацията неофита влиза в жив контакт с енергията, научава тайната емпирично, чрез собственото си изживяване, преживяване. И ако четеш например някакви кабалистични книжки, в кабала се работи с божествените енергии, а също и в много други традиции. И тези божествени енергии са различни, те са различни аспекти на божественото проявление така да се каже. И една енергия е подходяща за едно нещо, а друга за друго. И всяка енергия има точно определено проявление и се използва за точно определени цели. Всяка енергия си има там точно определени символи, цветове, имена и прочие. Символите, цветовете, имената обаче могат да се променят, да се комбинират и те сами по себе си не са енергията. По същия начин както картата е сивол на територията, а не самата територия. Едно е символа друго е реалността. Затова има посвещение, адепта, посветения призовава различните аспекти на Божеството и се канализират различни типове енергии, всяка със своя честота с характерен за нея тип усещане, а някои също и се виждат по определен начин, а други не се виждат, но се усещат по определен начин. Това е все едно адепта ти дава различни цветя, чийто аромат да вдъхнеш и опознаеш. Нещата трябва да се почувстват, да се усетят за да се научат. Просто книгите не могат да предат това. А и обикновено това са големите тайни на традициите, които се предават там само на избраните. Щото от всяко дърво свирка не става, както и от всеки не става, математик, музикант, художник, поет.... Работата с енергиите е сърцевината на всяка магическа система и това е особено подчертано в Кабала. Етерната сефира или сфера Йесод в кабала се нарича още и Шехина. Шехина е описвана като Божието присъствие като божествена светлина или огън в храма или над храма, над кивота. Йесод -значи "Основа" Тази етерна област от мирозданието е описвана като основа на целия космос. Също така се казва в Кабала, че изгубването на Шехина - Божията слава, Божието присъствие е всъщност действителната грешка определяна от релгиите като грехопадение. Тоест човека е изгубил контакта си с тези божествени енерги, изгубил контакта си бога. И целта на цялата Кабала се състои в това да бъде възстановена връзката с тези божествени енергии. Това бива описвано като свързване на Йесод с Кетер-короната - 1-вата сефира. Въэстановяването на Шехина - Божието присъствие в Йесод - етерната област се разглежда като 1ва, най-главна и единствена задача. Всичко друго е подчинено на тази цел. Та като питаш какво значело да бъде зареден сигила, ми, значи точно това - да бъде зареден, магнетизиран, енергизиран с подходяща етерна енергия и ако тя има божествен източник още по-добре. И така за да се влезе в контакт с енергиите е необходимо своеобразно състояние на транс, а енергиите са нужни за практически резултат от цялата операция. Етерното простанство е част от физическия свят. Това значи, че каквато и операция да се прави, която ако цели резултат във физическия свят трябва да бъде заземена в етерното пространство, трябва да има етерна основа за да даде реални резултати. В противен случай ритуалът ще бъде театър, медитацията празно мечтаене. В астрала всеки може да бъде велик маг, не се иска нищо повече от развинтено въображение. Виж за менталното и каузалното ниво трябва и много добро мислене. А истинският магьосник трябва да работи много добре на всички нива. Това значи, че трябва да има проникновено и задълбочено мислене, живо въображение, сензитивност и опит в работата с енергиите и ако е разчел и направил всичко правилно ще получи реални резултати. Имаше тука нейде една практика за енергиите ще я видя след малко. Няма да те направи адепт, но с малко късмет може да поемеш в правилната посока. Ето тук --> ЦЪК
|
| |||