• Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: Nihil, Occult  
Принципът на жертването и даването в магията

PostАвтор: Agena » сряда, 2017-01-18, 8:25 PM » Пост # 1

Въпросът тук е съсредоточен около това как да се научим да даваме.Съществуват четири основни правила на даването:
-Давай на този,на когото трябва.
-Давай толкова,колкото трябва.
-Давай тогава,когато трябва.
-Давай там,където трябва.
   Изпълнението на тези прости правила ви гарантира максимално,че няма да се разпилявате по места и хора,които не са ви нужни и не си струват.Изкуството на взаимодействието с хората се състои в това,да се определи точно какво,на кого и колко да дадеш.Това,което седа ва,това,което се жертва,
   изобщо не е необходимо  има материален характер и тук последното нещо са парите.Жертвата е на първо място енергия,а значи,това може да е нашето внимание,любов,мисли,чувства,емоции,времето,което отделяме за практика и за да усвояваме нужните знания.Процесът на определяне на същността и количеството на жертвата е един от най-трудните в магията,често възниква въпросът:"А защо ,въобще,да жертвам нещо?Не може ли да мине и без това?"Не,не може.Безплатен обяд няма,всичко плащаме на този свят,под някаква форма.Този свят се крепи върху равновесието и получаваш,само ако си дал,ако си направил вложение,адекватно по значимост на онова,което си получил.
   Ценността на жертвата никога не се определя в паричен еквивалент,истинската жертва се определя от ценността на онова,от което сте се лишили в името на нещо.Старайте се да давате не това,с което не ви е жал да се разделите,а това,от което можете да се откажете и не ви е нужно.
                                        Групата за руско чернокнижие
                                            /превод мой/

PostАвтор: Balanar » четвъртък, 2017-01-19, 12:14 PM » Пост # 2

Със всичко съм съгласен, само последното изречение ми е малко двусмислено. 
Каква жертва е ако се стараем да даваме от това, което не ни е нужно - никаква.
По-скоро бих приел обратния вариант.

PostАвтор: Agena » четвъртък, 2017-01-19, 12:44 PM » Пост # 3

Да,аз също не съм съгласна с последната част,но трябваше да изложа всичко.Доста мислих по този въпрос и ,вроятно,авторът имал предвид да не се привързваме към отделни неща,които се превръщат в пороци и не са ни ужни-да се освобождаваме от тях с лекота,дори да ни изглеждат любими.Преди години,след една практика си дадох дума,че ще се откажа от нещо материално,кето  бе любимо.Вече пет години не съм посегнала към него и за мен тази жертва е много по-голяма,отколкото ако бих направила някое дарение,защото е възпитала волята ми.

PostАвтор: Balanar » четвъртък, 2017-01-19, 1:15 PM » Пост # 4

А практиката ли го изиска това или ти сама реши?
Аз в момента променям дребни навици, като подготовка към по сериозните промени.

PostАвтор: Agena » четвъртък, 2017-01-19, 1:28 PM » Пост # 5

Аз сама го реших,трябваше голяма ертва в края на тази практика и вместо откуп скъпо украшение или нещо подобно,аз избрах това.

PostАвтор: Цеци_Вихронрав » събота, 2017-01-21, 8:28 PM » Пост # 6

Quote Agena ()
Този свят се крепи върху равновесието и получаваш,само ако си дал,ако си направил вложение,адекватно по значимост на онова,което си получил.
Земята като земя и тя, за да ти даде плод трябва първо да я засееш - т.е. да и дадеш семе. Или иначе казано първо е даването, а после полуаването.
И в магията е същото. Първо влагаш знания и енергия и после чакаш резултат.

PostАвтор: Agena » неделя, 2017-01-22, 0:41 AM » Пост # 7

И,освен това,не  е задължително да получиш от същото място,където си дал.Възможно е така да се стекат нещата,че да получиш нещо от съвсем друго място,но възвръщаемост винаги има smile

• Page 1 of 1
  • 1
Search:

Статистика

Copyright

Okultno.info не носи отговорност за споделената информация под формата на статии и мнения във форума. Използваме свободно разпространени линкове в интернет за представените видеоклипове и е-книги тук.

За контакти

За да се свържете с нас използвайте формата за контакт или ни пишете на
okultno.info@ mail.bg