|
|
Forum moderator: Nihil, Occult |
Форум - Архив на Okultno.info Форум Магия Теория и общи понятия Принципът на жертването и даването в магията (...) |
Принципът на жертването и даването в магията |
Въпросът тук е съсредоточен около това как да се научим да даваме.Съществуват четири основни правила на даването:
-Давай на този,на когото трябва. -Давай толкова,колкото трябва. -Давай тогава,когато трябва. -Давай там,където трябва. Изпълнението на тези прости правила ви гарантира максимално,че няма да се разпилявате по места и хора,които не са ви нужни и не си струват.Изкуството на взаимодействието с хората се състои в това,да се определи точно какво,на кого и колко да дадеш.Това,което седа ва,това,което се жертва, изобщо не е необходимо има материален характер и тук последното нещо са парите.Жертвата е на първо място енергия,а значи,това може да е нашето внимание,любов,мисли,чувства,емоции,времето,което отделяме за практика и за да усвояваме нужните знания.Процесът на определяне на същността и количеството на жертвата е един от най-трудните в магията,често възниква въпросът:"А защо ,въобще,да жертвам нещо?Не може ли да мине и без това?"Не,не може.Безплатен обяд няма,всичко плащаме на този свят,под някаква форма.Този свят се крепи върху равновесието и получаваш,само ако си дал,ако си направил вложение,адекватно по значимост на онова,което си получил. Ценността на жертвата никога не се определя в паричен еквивалент,истинската жертва се определя от ценността на онова,от което сте се лишили в името на нещо.Старайте се да давате не това,с което не ви е жал да се разделите,а това,от което можете да се откажете и не ви е нужно. Групата за руско чернокнижие /превод мой/
|
Да,аз също не съм съгласна с последната част,но трябваше да изложа всичко.Доста мислих по този въпрос и ,вроятно,авторът имал предвид да не се привързваме към отделни неща,които се превръщат в пороци и не са ни ужни-да се освобождаваме от тях с лекота,дори да ни изглеждат любими.Преди години,след една практика си дадох дума,че ще се откажа от нещо материално,кето бе любимо.Вече пет години не съм посегнала към него и за мен тази жертва е много по-голяма,отколкото ако бих направила някое дарение,защото е възпитала волята ми.
|
Този свят се крепи върху равновесието и получаваш,само ако си дал,ако си направил вложение,адекватно по значимост на онова,което си получил. И в магията е същото. Първо влагаш знания и енергия и после чакаш резултат.
|
| |||
| |||