• Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: Nihil, Occult  
Въвличане на обекта на внушение в нова реалност

PostАвтор: Agena » петък, 2015-07-24, 0:14 AM » Пост # 1

Друг метод за понижаване на активността на съзнанието е въвличането на обекта на внушение в нова реалност.Това е набор от взаимосвързани техники за скрита хипноза,които са насочени към формиране на необходимото вътрешно състояние на събеседника.Към дадените техники може да се отнесе следното:

1.Потапяне в образ.

2.Пренос на чувства.

3.Съпровождане в бъдещето.
     Съществуват някои типични изрази,свързани с горното.Това са:
1.Вие някога били ли сте,правили ли сте,чувствали ли сте...
2.Само си представете...
3.Какво изпитвате,когато...
4.При Вас някога случвало ли се е така,че да...
5.Представям си как Вие...
6.Представете си,че можете...
                                                              ПОТАПЯНЕ В ОБРАЗ
     Когато хората нещо си въобразяват,те се намират в такова състояние,че всичко,което им говори събесдника им,им се струва истина.Нека те да представят не само желания от вас резултат,но и приятните чувства,свързани с това.
     Напр.,представете си за минута,че получните в резултат на тренировка навици остават с вас за цял живот.Те ще ви помогнат,каквато и професия да изберете в бъдеще.И вие знаете,че задължително ще получите това.Само си представете как във вас възниква чувство за удовлетворение и увереност в себе си.Защото вие добре знаете,че благодарение на получената подготовка ще се справите с всяка ситуация.Звучи нелошо,нали?
      -С какво се занимаваше днес?
     -Работих.
      -Как върви работата?
       -Както обикновено.
      -Да,виж как интересно става-винаги ми се струва,че се случва едно и също всеки ден,но веднъж,в един прекрасен миг...може би това е твоя ден,когато всичко се случва по твоя начин,ти получаваш повишение или шефът те обявява за най-добрия работник на месеца...Времето лети,сякаш е крилато...Твоят ден преминава забележително.Ти бързаш за вкъщи.Разказваш на жената.Отпразнувате събитието,всички те поздравяват.Все едно си в Рая,изпитваш възторг.Всеки един ден може да бъде като този и сега,аз съм сигурна,че ти ще се съгласиш с това,така ли е?
    Романтикът обещава на жената разни басни:"Ще те отведа в далечни страни,ще си построим дом,ще имаме деца..."
     Прави такива комплименти за различни части на тялото:
     За косите-Видях косите ти и бях изумен!Цветът им прилича на лъчите на слънцето,което се показва зад облаците...Примамващ цвят,от който не мога да откъсна поглед и ми се иска все да ги гледам!
     Ръцете-Нежните ти ръце още от метър разстояние ги вижда всеки мъж и всеки иска да се докосне до тях поне веднъж,да усти топлината,чувствеността,нежността им...Те имат вътрешна красота.Ръцете са отражение на душата ти и ако мога да взема със себе си едната ти ръка за спомен,никога не бих я пуснал...
      Чантичката-Колко хубава чантичка имаш!Тя е с теб постоянно,носиш я във всякакви ситуациии,т е най-добрата ти приятелка,която никога не те предава.Знае всичките ти тайни,разделя с теб радости и несгоди.Може ли да я докосна...Колко е мека на допир,чувствам,че сякаш се докосвам до живота ти...
     Очите-за дълбчината им и отражението им на същността на обекта и т.н.Жените,а често и мъжете са е оказват глупави същества и при по-наивните този прийом добре работи.
    -Вече три месеца,стоите,мислите си,като гледате този човек дали си струва...
    -Как мислите,ще се измени ли животът ви към по-добро,ако...
    -Как ще разберете дали сте взели правилните решения,ако...
                                            ПРЕНОС НА ЧУВСТВА
     Достатъчно коварна техника.Често намира приложение в пикапа.Събеседникът се заставя да си СПОМНИ НЯКОЕ ЧУВСТВО и да свърже това чувство с конкретния човек/напр.,с вас/.Затова е необходим навик в якои маркировъчни техники,на които ще се спра по-нататък в други теми.Един художествен пример:
     Тя вървеше от единия край на вагона на влака до другия,опирайки се с ръка на стената.Гръдта й се надигаше в ритъма на движението на влака.Изражението на лицето й бе много тъжно.Не можех да изпусна такъв подарък от съдбата.Момичето мина покрай мен,а аз небрежно я последвах:
     -Госпожице,падна ви...
     Тя се обърна и с учудване ме погледна първо в лицето,а после в краката си.Там обаче не видя нищо.
     -Ето,там.-показвам й с ръка към пода.Момичето пристъпва от крак на крак,опитвайки се да разбере какво ,все пак,е паднало.Аз пристъпвам към нея,навеждам се,сякаш ще вземам нещо и ще й го подам.
     -Вземете!Това вашето добро настроение повече не го губете!
     Девойката широко се усмихва,като свежда очи:
     -Благодаря,аз наистина го бях изгубила.
     -А на Вас случвало ли Ви се  е ,настроението Ви да бъде ужасно и после да срещнете някой човек/МАРКИРАЙТЕ СЕБЕ СИ/,и настроението Ви да литне нагоре като балон?
     На момичето това,явно му хареса.Тя разбра,че въпросът ми  е риторичен,затова се смихна,гледайки ме прво в чите.Аз също  сеу смихнах и гледайки  в очите й казах:
    -Аз,между другото,е казвам Алекс.
    -Диана.
     На момичето могат да се задават и други подходящи въпроси:Чувствала ли си се някога по-особено в присъствието на определен човек?И колкото по-силни чувства си изпитвала,толкова повече ти се искало да бъдеш с него.Чувствата са толкова приятни,чеи скаш да ги преживееш с него тук и сега.Всеки път,когато казвате "Този човек",правете лек жест,с който да посочвате себе си.След това произнасяте следната фраза:"Ти чувстваш ли/при това я докосвате по рката или пък по рамото/колко е прекрасно това?"Подсъзнанието на събеседницата ви не може да разбере дали иде реч за чувства или за физически допир.
                         СЪПРОВОЖДАНЕ В БЪДЕЩЕТО

Added (2015-07-24, 0:14 AM)
---------------------------------------------
Тази техника за психическо въздействие е приложима във всякакви ситуации.Описвате на събеседника си желания резултат и това какво вашия събеседник ще изпитва в бъдеще във връзка с него.

Пример:

"Вие си избрахте този прозорец.Преди да вземете нужното според Вас решение,позволете ми да  Ви помоля да си представите за минута ,че Вашият прозорец е вече поставен.Представете си как цялата Ви стая ще бъде огряна от светлина ,представете си,че като погледнете през него,ще видите децата си как играят на двора.Представете си какво ще си кажетекогато те ще играят?Почувствайте това,а сега помислете за това как сте взели решението си и така...Харесва ли Ви прозорецът,който си избрахте?"

PostАвтор: Samuelea » вторник, 2016-11-01, 0:04 AM » Пост # 2

PostАвтор: Latinast » вторник, 2016-11-01, 8:10 PM » Пост # 3

• Page 1 of 1
  • 1
Search:

Статистика

Copyright

Okultno.info не носи отговорност за споделената информация под формата на статии и мнения във форума. Използваме свободно разпространени линкове в интернет за представените видеоклипове и е-книги тук.

За контакти

За да се свържете с нас използвайте формата за контакт или ни пишете на
okultno.info@ mail.bg