|
|
Forum moderator: Nihil, Occult |
Форум - Архив на Okultno.info Форум Магия Теория и общи понятия Въвличане на обекта на внушение в нова реалност (Теория) |
Въвличане на обекта на внушение в нова реалност |
Друг метод за понижаване на активността на съзнанието е въвличането на обекта на внушение в нова реалност.Това е набор от взаимосвързани техники за скрита хипноза,които са насочени към формиране на необходимото вътрешно състояние на събеседника.Към дадените техники може да се отнесе следното:
1.Потапяне в образ. 2.Пренос на чувства. 3.Съпровождане в бъдещето. Съществуват някои типични изрази,свързани с горното.Това са: 1.Вие някога били ли сте,правили ли сте,чувствали ли сте... 2.Само си представете... 3.Какво изпитвате,когато... 4.При Вас някога случвало ли се е така,че да... 5.Представям си как Вие... 6.Представете си,че можете... ПОТАПЯНЕ В ОБРАЗ Когато хората нещо си въобразяват,те се намират в такова състояние,че всичко,което им говори събесдника им,им се струва истина.Нека те да представят не само желания от вас резултат,но и приятните чувства,свързани с това. Напр.,представете си за минута,че получните в резултат на тренировка навици остават с вас за цял живот.Те ще ви помогнат,каквато и професия да изберете в бъдеще.И вие знаете,че задължително ще получите това.Само си представете как във вас възниква чувство за удовлетворение и увереност в себе си.Защото вие добре знаете,че благодарение на получената подготовка ще се справите с всяка ситуация.Звучи нелошо,нали? -С какво се занимаваше днес? -Работих. -Как върви работата? -Както обикновено. -Да,виж как интересно става-винаги ми се струва,че се случва едно и също всеки ден,но веднъж,в един прекрасен миг...може би това е твоя ден,когато всичко се случва по твоя начин,ти получаваш повишение или шефът те обявява за най-добрия работник на месеца...Времето лети,сякаш е крилато...Твоят ден преминава забележително.Ти бързаш за вкъщи.Разказваш на жената.Отпразнувате събитието,всички те поздравяват.Все едно си в Рая,изпитваш възторг.Всеки един ден може да бъде като този и сега,аз съм сигурна,че ти ще се съгласиш с това,така ли е? Романтикът обещава на жената разни басни:"Ще те отведа в далечни страни,ще си построим дом,ще имаме деца..." Прави такива комплименти за различни части на тялото: За косите-Видях косите ти и бях изумен!Цветът им прилича на лъчите на слънцето,което се показва зад облаците...Примамващ цвят,от който не мога да откъсна поглед и ми се иска все да ги гледам! Ръцете-Нежните ти ръце още от метър разстояние ги вижда всеки мъж и всеки иска да се докосне до тях поне веднъж,да усти топлината,чувствеността,нежността им...Те имат вътрешна красота.Ръцете са отражение на душата ти и ако мога да взема със себе си едната ти ръка за спомен,никога не бих я пуснал... Чантичката-Колко хубава чантичка имаш!Тя е с теб постоянно,носиш я във всякакви ситуациии,т е най-добрата ти приятелка,която никога не те предава.Знае всичките ти тайни,разделя с теб радости и несгоди.Може ли да я докосна...Колко е мека на допир,чувствам,че сякаш се докосвам до живота ти... Очите-за дълбчината им и отражението им на същността на обекта и т.н.Жените,а често и мъжете са е оказват глупави същества и при по-наивните този прийом добре работи. -Вече три месеца,стоите,мислите си,като гледате този човек дали си струва... -Как мислите,ще се измени ли животът ви към по-добро,ако... -Как ще разберете дали сте взели правилните решения,ако... ПРЕНОС НА ЧУВСТВА Достатъчно коварна техника.Често намира приложение в пикапа.Събеседникът се заставя да си СПОМНИ НЯКОЕ ЧУВСТВО и да свърже това чувство с конкретния човек/напр.,с вас/.Затова е необходим навик в якои маркировъчни техники,на които ще се спра по-нататък в други теми.Един художествен пример: Тя вървеше от единия край на вагона на влака до другия,опирайки се с ръка на стената.Гръдта й се надигаше в ритъма на движението на влака.Изражението на лицето й бе много тъжно.Не можех да изпусна такъв подарък от съдбата.Момичето мина покрай мен,а аз небрежно я последвах: -Госпожице,падна ви... Тя се обърна и с учудване ме погледна първо в лицето,а после в краката си.Там обаче не видя нищо. -Ето,там.-показвам й с ръка към пода.Момичето пристъпва от крак на крак,опитвайки се да разбере какво ,все пак,е паднало.Аз пристъпвам към нея,навеждам се,сякаш ще вземам нещо и ще й го подам. -Вземете!Това вашето добро настроение повече не го губете! Девойката широко се усмихва,като свежда очи: -Благодаря,аз наистина го бях изгубила. -А на Вас случвало ли Ви се е ,настроението Ви да бъде ужасно и после да срещнете някой човек/МАРКИРАЙТЕ СЕБЕ СИ/,и настроението Ви да литне нагоре като балон? На момичето това,явно му хареса.Тя разбра,че въпросът ми е риторичен,затова се смихна,гледайки ме прво в чите.Аз също сеу смихнах и гледайки в очите й казах: -Аз,между другото,е казвам Алекс. -Диана. На момичето могат да се задават и други подходящи въпроси:Чувствала ли си се някога по-особено в присъствието на определен човек?И колкото по-силни чувства си изпитвала,толкова повече ти се искало да бъдеш с него.Чувствата са толкова приятни,чеи скаш да ги преживееш с него тук и сега.Всеки път,когато казвате "Този човек",правете лек жест,с който да посочвате себе си.След това произнасяте следната фраза:"Ти чувстваш ли/при това я докосвате по рката или пък по рамото/колко е прекрасно това?"Подсъзнанието на събеседницата ви не може да разбере дали иде реч за чувства или за физически допир. СЪПРОВОЖДАНЕ В БЪДЕЩЕТО Added (2015-07-24, 0:14 AM)
|
|
|
| |||
| |||