Forum moderator: Agena, ananda, Nihil |
Форум - Архив на Okultno.info Форум Магия Практики Танц с вятъра |
Танц с вятъра |
"Това не е само да оставиш дарове на кръстопът надявайки се, че някой те е чул, ами работиш в съзнателна връзка на пълноценно общуване с духовете, а някои не са само духове."-да,не е.Иначе,нищо няма да се получи.Лошото е,че голяма част от последователите на Ню Ейдж възприемат т.нар.ченълинг по друг начин,стигащ до болнави фантазии.При мен ще го обясня съвсем просто-когато реша да правя нещо,вътрешният ми глас ме води,точно Силата,за която говориш и съм убедена дали това ще е правилно или неправилно,може би,ще го наречеш интуиция,но не е и точно това.Различно е.Дори и да се яви някоя енергийна форма като някакъв образ,тя не ми говори с думи като човек.Гледайки я,знам вътрешно какво да направя.
|
Bezimenen, ти написа цяла статия.
Всичко е ясно, точно и описано по разбираем начин. Между другото аз съм от североизток ![]() Но не съм чувал в семейството ми да е имало вечери, въпреки че ги познавам само да баба/прабаба.. Относно шаманизма точно това имах в предвид, че предпочитам в вещерство, защото е посъвременно.Все пак живея в апартамент и имам съседи.. ![]() това не ми пречи да мечтая след време да живея на село. Между другото от както се занимавам, вече около месец и половина имам чувството че ми се изостриха сетивата. Понякога чувам ниски вибрации от климатиците на съседите, които ме побъркват и не само това... другите симптоми са по скоро положителни.. хаха Направих упражнението още два пъти. Виждам и усещам енергията(аурата?) Това не е ли е първият слой на аурата, етерният? На етап 3 след доста приближаване и отдалечаване на дланите усещам отблъскването и магнетизма, но доста повече с частта на отблъскването. Тласка ме да разширя максимално ръцете, а това е 1.80, не 20\30 както е описано. Но в магията не всичко е теория и става точно така, както е описано нали? В началото си мислех, че се случва защото го правя дълго време и освен това вярвам, че ще се случи!,, Но после като че ли усещах побутването и лекотата, с която ми се движат ръцете.. Това са нови за мен неща и ми е трудно да ги опиша. При пробуждането на енергията, когато съм с разперени ръце честно казано не я усещам да се надига ( енергията), но като ги отпусна до тялото пак го има това леко побутване. За да го усетя трябва да се отпусна напълно и по скоро да не съпротивлявам! Мене ме бута през кръста - назад. Представи си асаната, в която се навеждашш с изпънати крака надолу към земята, но по скоро се навеждам малко. После пък почна да ме полюлява леко - това приличаше леко на танц хахах В началото го отдавах на това че съм напълно отпуснат и уморен от държането на ръцете в страни. Експериментих няколко пъти и го пробвах пак без да съм в състояние, а просто се изправях прав и чаках. Отново го има лекото полюшване, но сякаш без побутването ![]()
|
Характерното за тази практика е динамиката. Тялото следва енергията. И като казваш, че отблъскването е по голямо от 30-40 сантиметра на дланите - следва да продължиш. Това е ключа - следваш енергията. Представи си че си кукла на конци а Силата или енергията е кукловода. Да отбълскването на дланите ще продължи , ръцете могат да да отидат в страни да бъдат разперени, могат да се вдигат нагоре или да се спускат надолу. Едната ръка може да бъде в една посока другата, а другата - в друга. Може да има движение и на краката да се правят крачки напред или назад, или само единят крак да бъде изнасян в страни. Тялото може да се навежда напред, да се извива настрани. Изобщо могат да се получат най разнообразни движения. Може да има известно време въртене около оста наляво или дясно. Трудно е да се каже точно какви движения и пози ще се получат., това е индивидуално. Всеки човек получава точно това, което му е необходимо в този момент. Освен, че човек се учи да встъпва в контакт със Силата и енергийната страна на реалността, тази практика има и лечебен ефект или аспект. В началото ако нещо не е наред в енергийната настройка на човека тези първоначални движения, които се появяват те имат коригиращ ефект. Значи първо се получава енергийна настройка да влезеш в хармония със света и космоса около теб и след това са вече другите неща. Винаги когато се изпълнява тази практика първите движения имат коригиращ ефект.
След това тази практика има други съвсем прагматични приложения. Не е само безцелно размахване на ръце. След това човек се учи как да сканира разни обекти, как да манипулира енергийните структури, как се работи с магическите кукли, вещерския полет, превръщането в животни и изобщо целия вещерски арсенал от умения, а и прословутите вещерски сили идват от тази базова практика или може да се каже, че частни случаи на прилагане на тази практика колкото и различно да изглеждат на пръв поглед. Контура около тялото, за който питаш е тъй наречения ефирен двойник, той повтаря тялото в най малки подробности повтаря всеки орган и всяка клетка на етерно ниво. Това обаче не е цялото етерно ниво. Между другото всеки материален обект от плътна субстанция има такъв ефирен двойник. Включително водата и въздуха - в случая тия ефирни съответствия са тъй наречените стихии - земя, вода, въздух, огън. Огънят е малко по особен тъй като той е изцяло етерен елемент. Освен това етерното поле около човека е много по широко. Опитай се когато вървиш по улицата да видиш полето около хора. Ще видиш, че това ефирно поле обгръща човека на около метър встрани от физическото му тяло. Вижда се по тоя начин по който виждаш собственото си енергийно излъчване. Нещо флуидно прозрачно сифкаво или синкаво обгръща човека. Гледай около тялото на човека да кажем когато е на 10-20 метра от теб. Предполагам, че ще го видиш лесно. След това погледни дърветата сградите разни други неща и ще видиш, че те също имат такова ефирно съотвествие, също животните са обградени от такова енергийно поле и изобщо има цяла една енергийна вселена, която човека подмивана. Не, че не може да я види, а не и обръща внимание. Етерното поле се вижда доста ясно и се усеща доста ясно. То е в достъпния ни физически спекър на енергиите. Вижда с очите, не с някакво си фантазно трето око ,а с обикновените две очи.
|
За съжаление нямам напредък с тази практика. В третата фаза при прибиране и отдалечаване на дланите усещам "енергията" при приближаването струва ми се дори че я виждам, като много мънички мехурчета, балончета. После след дълго приближаване действително чувствам отблъскване и после по-леко привличане, но до там. Понякога си мисля, че това е плод на въображението ми и поради многото еднотипни движения после тялото ми само го прави и ако леко спра се случва по инерция.
Четвъртата фаза не ми се отдава почти никак. Разпервам ръце, но ми е много трудно да си я представя тази енергия, а камо ли че нараства. Смятам, че напреднах малко с визуализацията, но това много ме затруднява. Като цяло да си представям някаква енергия в мен, как изглежда как се движи - не ми се отдава. В доста от практиките се изисква това умение, но ..... Та вдигам ръце в страни и започват да ме болят и след примерно минута ги пускам, но не усещам енергия - много рядко някакво леко поклащане.. Added (2016-12-08, 11:12 PM)
|
Поздрави,Баланар!Безименен много добре е обяснил,той е сериозен практик,какво трябва да се прави.Не се отчайвай и отказвай,важното е всеки ден да практикуваш,дори за малко време.Колкото до срещите наживо,отдавна вече имам алергия към подобни мероприятия.Поздрави
![]()
|
Мда, практиката е трудничка като се има предвид, че обичайво тя се показва и обяснява ва живо. Там меннтора направо призовава енергийното проявление на Силата върху неофита няма място за грешки какво точно трябва да се усеща. С писмения вариант обаче нещата са сложни...
Ами, защо не опиташ нещо по-лесно като за начало,например някаква церемония. Подреди олтар - свещи, благовоние, чети там молитви, химни, освети някой талисман, а хаоса и енергийните практики остави за по-нататък. Що се отнася до ОШО, той говори само за едно нещо - просветлението. Всичките му книги, коментари, техники се въртят около просветлението. Просветленито обаче може да бъде постигнато по много и различни начини, което и дава това многообразие от най-различни традиции, школи и подходи. ОШО просто коментира различните традиции и подходи, но като цяло говори за пътищата за постигане на просветлението. Относно живия контакт, убеден съм, че в населеното място където живееш има знаещи и можещи хора. Просто трябва да ги потърсиш. На много места има групи за медитация, ковъни разни, и най-различни окултни групи, които се събират за да практикуват и обменят опит и информация. Не е изключено дори да има представители на големите ордени или окултните братства там където живееш. А много често, кварталната врачка или селската вещица притежават много дълбоки познания и опит. Просто потърси хора около теб и ще намериш това, което ти трябва
|
Баланар,ако си в София,бих ти препоръчала едно сериозно място,където се получава добра теоретична подготовка-"Новият Акропол".Там можеш да получиш добър старт.Те имат и страница във ФБ,оттам ще разбереш мястото на лекциите им.Ако не си от София,можеш да се абонираш чрез и-мейла си и да получаваш ежемесечно бюлетините им.Съжалявам,ако се допускат правописни грешки при писането ми,но не е от незнание.Нещо става с този сайт,на другите места не се получава-пиша нещо и някак се изяждат част от буквите.
|
Смятам техникитена ОШО за доста полезни за един начинаещ.
Примерно сега видях: взиране, визуализация, мантри. Неща, които ги има в либер ммм, но при Ошо са обяснени подробно, защо и как трябва да се правят. Агена, не съм от София, но ще прегледам Фб страницата. Относно живият контакт, имам в предвид че по някога ми се иска да има с кого да обсъждам нещата, някой с когото да разговарям. Има достатъчно литература, статии и какво ли още не за теорията, практиката също си зависи от мен, но това чувство че съм сам и нямам съмишленици е кофти. Може би така е по добре за сега! Друго искам да ви питам. Имам една малка статуетка от (камък) закупена в Мароко от баща ми. Много я харесвам и я приемам за мой приятел и другар. Знам че това е достатъчно, за да го заредя, но все пак искам съвет. Използвам го за магическо оръжие и искам да ми е помощник, пазител.
|
|
Баланар,харесва ми как говориш.Много ми напомняш на един мой приятел от миналото,занимаваше се с компютри и имаше ник с името на един красив син цвят и живееше в София,но той беше прочел доста повече книжки по темата,а ти твърдиш,че твоите са -малко.Просто малко отклонение от темата,ти много ми напомни за него...
|
Знаеш ли какво по-точно изобразява тази статуетка? Предполагам, че изобразява нещо по-съществено свързано с мароканската култура и съответно е най-добре да се зарежда в съответствие с произхода и значението и.
|
Агена, забелязах че имаш съмнения в искреността ми, но повярвай от 2/3 месеца се занимавам и сега приключих втората ми книга. Отделно съм чел малко онлайн, както и по форуми, но това е
![]() Влечението ми е отдавна, но чах сега преборих мързела ![]() За да бъда по-конкретен, днес ми е последният ден от 2 месечен болничен и имах доста време. Сега съм си поставил за цел да продължавам и от утре! Безименен, не знам какво изобразява статуетката.
|
|
Сега,като оставим всичко друго настрана,ще ти кажа,че лично аз,когато зареждам някакъв предмет,се съобразявам с фазите на Луната и с дните от седмицата.Разбира се,има системи,които не го правят,но аз го правя.В понеделинк се ареждат амулети за любов и такива,които подпомагат гадателството.Във вторник-за защита и победа,включително и в съда,ако имаш някакъв проблем там.В сряда-за лечение,а също и за придобиване на знания.Четвъртък-за богатство,петъкът също е за любов,в съботата правиш нещо,за да отключиш късмета си и да си изчистиш кармата.Неделята не ми е много любима и там мненията се разминават трябва ли или не трябва да се прави нещо-като изключим големите църковни празници,ако се падат в неделя,азо нищо не правя тогава,а само почивам.Тези,които я ползват,зареждат предмети,които ще им помогнат за просперитет в семейството.Ако много належащо,неделята се ползва и за зареждане на предмети с цел лечение.
Когато искаш да започнеш нещо ново или за улесняване на заниманията с магия,зареждаш предмети по време на Новолунието.Него също не го обичам особено,предпочитам да действам от петия лунен ден нататък,от този момент започва и истинската магическа работа.В първия и втория лунен ден ,според мен,заложи единствено на изграждането на мисловни модели за целия месец,който предстои.В рва втора фаза се зареждат предмети за любов,за финанси,,за късмет.Особено, областта на любовната магия този момент не бива да се пропуска,защото работата се леснява неимоверно.В 3-4 фаза-ако искаме да се избавим от нещо,да се излекуваме и да премахнем някоя болест.Написаното за първа и втора фаза важи с десет пъти по-голяма сила за Пълнолунието.Безименен може да ти даде съвет,но трябва да знае какво точно искаш и за какво ще зареждаш.
|
| |||