Forum moderator: Nihil, Occult  
Невро лингвистично програмиране

PostАвтор: Balanar » петък, 2017-01-20, 0:22 AM » Пост # 46

Аз не съм запознат с магията толкова, колкото си ти, затова и пиша това което ми е по-лесно да обясня. 
На някой напълно начинаещ може би ще имам какво да кажа и науча, но до там.
Работата със спомените обаче си е чисто окултна тема за мен. Там се променят енергии, спомени и какво ли още не.
Както сме говорили не е нужно да се правят ритуали за всичко. Има много други техники, които са не помалко ефективни в "дадени" ситуации. Най-малкото, за да се занимава човек с магия според мен трябва да има обща представа от психология и подобни теми. НЛПто пък ми се вижда прекрасно за начинаещ в окултното. Хората тръгват от горе надолу и се впускат в окултизма без нужната подготовка. Нещата не им се получават и бързо/бързо се отказват и не издържат теста. Това са практики, които могат да подготвят човек за още по-дълбокото после.
Е кой няма лоши качества smile Аз даже някои от моите си ги харесвам и не желая да ги променям (защото това е идентичността ми)
Гордостта при мен е не прекомерна ами не знам какво да кажа .... И на мен ми пречи в общуването, но не ми пука много много. Нямам нужда от излишни приятели - дори и двама да са, но да са истински.
Мисля, че имаш проблеми с противоположния пол, защото някои мъже (особено от поколението на комунизма) приемат жената, като домакиня и помощник в живота. Не го признават, но на подсъзнателно ниво е така, просто защото по времето на комунизма отчасти е било така и това са видели, като пример. Няма как човек да не реагира остро, ако се уважава.

PostАвтор: Agena » петък, 2017-01-20, 0:29 AM » Пост # 47

Дори и тези от поколението на некомунизма не са по-различни,не се заблуждавай.Всички са развили у себе си консуматорски нагласи и смятат,че си им длъжен,но не си.Това виждат вкъщи,като модел у родителите си,това и правят.И проблемът ми не е в това,много по-различен е,но не желая да го обсъждам тук и изобщо да го обсъждам.За окултизма-за да ти се получат нещата,трябва не само практика.Трябва да си упорит като магаре.

PostАвтор: Balanar » петък, 2017-01-20, 0:51 AM » Пост # 48

Или да практикуваш упорито, като магаре? хахах (това го взаимствах от един друг урок по НЛП, който следва)

PostАвтор: Agena » петък, 2017-01-20, 0:53 AM » Пост # 49

И да си упорит,и да практикуваш упорито-може да е млко,но всеки ден да научаваш по нещо и да правиш по нещо,да работиш върху себе си.

PostАвтор: Balanar » петък, 2017-01-20, 0:58 AM » Пост # 50

Така е, човек на първо място трябва да преодолее мързела и инертността. Всички догми, предразсъдъци и мисли от сорта "аз знам истината и не приемам друго, като вариант" са деструктивни и ограничаващи сами по себе си.

PostАвтор: Agena » петък, 2017-01-20, 1:02 AM » Пост # 51

И аз,по принцип,не приемам друго,като вариант,но съм склонна да изслушам другото и след това пак да направя моето :).Наумя ли си нещо за някой или за ситуация,трудно могат да ме разубедят,че не е така.Разбира се,нося си и отговорността за това,без да я прехвърлям върху други.Чуждо мнение мога да приема,само ако самата аз имам явен интерес от него.

PostАвтор: Balanar » петък, 2017-01-20, 1:07 AM » Пост # 52

Имах в предвид духовните истини, а не житейските.
Мен ако питаш няма пълна истина. Живеем в свят, който е създаден в главите ни и следователно е субективен.
Дори и някой да е достигнал до великите прозрения. Кой знае кое/каква същност му го е насадило в главата и с каква цел?
Но приемем ли нещо за истина - то става истина за нашият свят, което всъщност е по-важното smile

PostАвтор: Agena » петък, 2017-01-20, 1:10 AM » Пост # 53

Истината е относителна-подлежи на промяна,но не чак толкова,че да е в явен ущърб за мен.Тогава не би могла да е моята истина и ще трябва да  преборя.

PostАвтор: Balanar » петък, 2017-01-20, 1:18 AM » Пост # 54

Мъдро! 
Лека нощ от мен smile

PostАвтор: Agena » петък, 2017-01-20, 1:22 AM » Пост # 55

Лека и на теб!

Search:

Статистика

Copyright

Okultno.info не носи отговорност за споделената информация под формата на статии и мнения във форума. Използваме свободно разпространени линкове в интернет за представените видеоклипове и е-книги тук.

За контакти

За да се свържете с нас използвайте формата за контакт или ни пишете на
okultno.info@ mail.bg